fbpx

Politie-informatie schietpartij Meerzorg

GFC NIEUWS- De 28-jarige Cubaan, Leosbel Izquierdo Noriego, die betrokken is geweest bij een schietincident in Commewijne is zondagavond door opgelopen verwondingen ter plekke overleden.
Uit het voorlopig politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat de overledene met anderen zat te borrelen bij een Car Center na een optocht van een politieke partij. Op een gegeven moment ontstond er een woordenwisseling tussen Leosbel en de 25-jarige vrouw Charisma B. Zij liep vervolgens naar haar vriend die op straat stond en vertelde hem waarschijnlijk dat zij in een woordenwisseling was geraakt met Leosbel.
De vriend van Charisma, wiens personalia nog niet bekend is bij de politie, stapte naar Leosbel toe om hem rekenschap te vragen. De confrontatie tussen deze twee mannen liep zodanig uit de hand dat de vriend een vuistvuurwapen te voorschijn haalde waarmee hij enkele schoten loste.
Een kogel raakte Leosbel in zijn borststreek en hij viel dood neer. De 32-jarige Cubaanse vrouw M.F., die dichtbij het slachtoffer stond, liep een schotverwonding op aan haar linker bovenarm.
Nadat de schoten gevallen waren, renden Charisma en haar vriend weg van de locatie om kort daarop een autobestuurder, die toevallig over de Oost-Westverbinding kwam aangereden, tot stoppen te dwingen waarna zij onder bedreiging met het vuurwapen in de auto stapten en de bestuurder dwongen om met ze weg te rijden.
Verschillende politie-eenheden reageerden op het gebeurde en kwamen erachter in welk voertuig Charisma en haar vriend zich bevonden. Toen zij doorhadden dat de politie hun achterna kwam, dwongen zij de autobestuurder om het voertuig voor een houtzagerij te stoppen. Charisma en haar vriend sprongen uit het voertuig en renden het terrein van de houtzagerij op.
De politieambtenaren renden het terrein op en kwamen daarbij te staan tegenover de eigenaar van de houtzagerij, die een gaspistool in zijn hand had. Er ontstond een misverstand tussen de politieambtenaren en de eigenaar van de houtzagerij omdat de politie dacht dat hij de schutter was. Het gevolg was dat eigenaar van de houtzagerij in zijn linker onderbeen is geschoten door de politie.
In de directe omgeving van de houtzagerij trof de politie een vuistvuurwapen met drie scherpe patronen aan. Het vermoeden bestaat dat dit wapen door de vriend van Charisma op het terrein was weggegooid tijdens hun vlucht. Behalve dat gaspistool is ook het vuistvuurwapen door de politie in beslag genomen.
Het is de politie gelukt om Charisma aan te houden, maar haar vriend wist te ontkomen. Charisma bleek 12 XTC- tabletten in haar bezit te hebben. Zij is inmiddels in verzekering gesteld ter zake overtreding van de Wet Verdovende Middelen.
Charisma heeft de Nederlandse nationaliteit. Zij maakt gebruik van haar zwijgrecht en is niet bereid is de naam van haar vriend prijs te geven aan de politie.
Het lijk van Leosbel is voor obductie in beslag genomen.
De gewonde Cubaanse vrouw en de eigenaar van de houtzagerij zijn medisch behandeld en verkeren buiten levensgevaar.

BEKIJK OOK
Gewapende roofoverval op automobilisten Afobakaweg,