fbpx

Politie-informatie doodgeschoten porknokker

GFC NIEUWS-De 35- jarige illegale goudzoeker Furgil Aloeboetoe is zondagmiddag overleden op de concessie van het goudwinningsbedrijf IamGold.

Op die bewuste dag was er volgens informatie van de politie een taskforce bezig met het verwijderen van een grote groep illegale goudzoekers uit een der mijngebieden van het bedrijf.

De taskforce bestaat uit leden van het Korps Politie Suriname, het Nationaal Leger, leden van de organisatie Ordening Goudsector en bewakers van het mijnbouwbedrijf.

Op een bepaald moment liep de situatie uit en moesten leden van de taskforce gebruik maakten van hun vuurwapens. Daarbij zijn Furgil Aloeboetoe en ene Leandro P. door kogels geraakt.

De verwonding van Furgil was van dien aard dat hij ter plaatse overleed.

Leandro is eerst behandeld op een plaatselijke polikliniek, waarna hij werd overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo. Na behandeling in het ziekenhuis mocht hij naar huis.

Het ontzielde lichaam van Furgile is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.

Na het schietincident hebben de illegale goudzoekers vernielingen gepleegd aan eigendommen van het bedrijf. Zij hebben onder andere een autobus, zwaar materieel en een posthuis van de organisatie Ordening Goudsector in brand gestoken.

Deze zaak is in onderzoek bij de afdeling Recherche Regio Midden.

Overige berichten