Politie Suriname "sluit burgers op" tot 06.00 uur, indien zij zich niet houden aan regels avondklok

GFC Nieuws- Burgers die toch op straat gaan zonder noodzaak tijdens de avondklok, kunnen worden meegenomen naar het politiebureau. Dat maakt het Korps Politie Suriname (KPS) zondag bekend.

In het kader van de door de President van de republiek Suriname afgekondigde partiële lockdown van 14 dagen in ons land, ingaande zondag 29 maart 2020 vanaf acht uur in de avond tot en met zes uur in de ochtend, zal de politie met ondersteuning van andere veiligheidsdiensten erop toezien dat deze maatregel wordt nageleefd.

Indien iemand zich ZONDER NOODZAAK gedurende de lockdown op of langs de openbare weg bevindt, zal de politie optreden tegen die personen.

Binnen dat optreden zal de politie de volgende maatregelen kunnen treffen:

– Dat de overtreder van de partiële lockdown overgebracht wordt naar een politielocatie, alwaar hij of zij tot en met zes uur in de ochtend zal worden opgehouden.
– De overtreder zal worden onderworpen aan een veiligheidsfouillering, alvorens hij of zij wordt overgebracht naar de politielocatie.

De leiding van het Korps Politie Suriname doet een dringend beroep op de burgerij om gedurende de lockdown thuis te blijven, aldus het KPS.

Overige berichten