fbpx
Facebook Pagelike Widget

Politie Suriname “sluit burgers op” tot 06.00 uur, indien zij zich niet houden aan regels avondklok

GFC Nieuws- Burgers die toch op straat gaan zonder noodzaak tijdens de avondklok, kunnen worden meegenomen naar het politiebureau. Dat maakt het Korps Politie Suriname (KPS) zondag bekend.

In het kader van de door de President van de republiek Suriname afgekondigde partiële lockdown van 14 dagen in ons land, ingaande zondag 29 maart 2020 vanaf acht uur in de avond tot en met zes uur in de ochtend, zal de politie met ondersteuning van andere veiligheidsdiensten erop toezien dat deze maatregel wordt nageleefd.

Indien iemand zich ZONDER NOODZAAK gedurende de lockdown op of langs de openbare weg bevindt, zal de politie optreden tegen die personen.

Binnen dat optreden zal de politie de volgende maatregelen kunnen treffen:

– Dat de overtreder van de partiële lockdown overgebracht wordt naar een politielocatie, alwaar hij of zij tot en met zes uur in de ochtend zal worden opgehouden.
– De overtreder zal worden onderworpen aan een veiligheidsfouillering, alvorens hij of zij wordt overgebracht naar de politielocatie.

De leiding van het Korps Politie Suriname doet een dringend beroep op de burgerij om gedurende de lockdown thuis te blijven, aldus het KPS.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…