fbpx
Politie houdt reddende engel voor crimineel en schiet hem dood

Een beveiliger redde de levens van de bezoekers van een bar in Chicago door de dader van een schietpartij te ontwapenen. Enkele ogenblikken later werd de veiligheidsman door politieagenten doodgeschoten, omdat zij hem voor een crimineel hielden.

De eigenaar van een kroeg in de Amerikaanse stad Robbins (Illinois) vroeg zondagochtend omstreeks 4 uur een groep dronken mannen de bar te verlaten.

Een van de mannen keerde terug en opende het vuur op de aanwezigen. De beveiliging schoot terug, security guard Jemel Roberson ontwapende de schutter en hield hem onder schot, in afwachting van de politie.

Toen de agenten zagen dat Roberson zijn wapen op de ontwapende schutter gericht hield, schoten zij hem onmiddellijk dood, ondanks het feit dat omstanders riepen dat hij beveiliger was: “Zij zagen een zwarte man met een wapen, en vermoordden hem in feite” vertelde een ooggetuige.

Roberson beschikte over een geldige vergunning voor het dragen van een vuurwapen, zoals vereist in de staat Illinois. Hij was door zijn kleding ook duidelijk herkenbaar als beveiliger.

De politie onderzoekt de schietpartij maar de nabestaanden van Roberson hebben daar weinig vertrouwen in. Ook de Better Government Association merkt op dat in dit soort gevallen nog nooit een agent is vervolgd; de organisatie heeft er moeite mee dat de politie haar functioneren zelf mag onderzoeken.

De Washington Post concludeerde na onderzoek dat de Amerikaanse politie het hoogste aantal dodelijke schietpartijen ter wereld op haar naam heeft en dat geen enkel land daarbij in de buurt komt.

Uit gegevens van de FBI blijkt dat zwarte Amerikanen slechts 13 procent van de bevolking uitmaken, maar dat 31 procent van de slachtoffers van politiegeweld zwart is.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…