fbpx

Politie houdt man aan die schoten heeft gelost

GFC NIEUWS- De 32-jarige Ashwin B. werd door leden van de afdeling Kapitale Delicten van het KPS opgespoord en aangehouden voor bedreiging en overtreding van de Vuurwapenwet.

De wetsdienaren kregen de melding dat er schoten waren gelost en deden de plek aan voor onderzoek. Bij aankomst op de locatie had Ashwin de plaats reeds verlaten.

Uit het voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat een zekere J.M. die van Haïtiaanse komaf is, naar de woning van Ashwin zijn ouders was om na te gaan of zijn loslopend vee op hun weiland was.

Er ontstond ruzie tussen de ouders van Ashwin en de Haïtiaanse man.

Na korte tijd keerde de Haïtiaanse man terug met enkele vrienden om rekenschap te vragen. Er ontstond op dat moment wederom een ruzie die daarbij bleef.

Een volgend moment deed de andere familie de woning van de Haïtiaanse man aan, waarbij de ruzie werd voortgezet.

BEKIJK OOK
Braadpan met een waarde van US$ 1300 voor US$ 16.000 aangeschaft door SLM

Tijdens die ruzie belden de ouders Ashwin op, die zich met een illegaal wapen begaf naar de woning van de Haïtiaanse man.

Ashwin loste drie schoten, maar niemand werd geraakt.

Het wapen is niet gevonden door de politie. Volgens de verdachte heeft hij het wapen daarna in een sloot gegooid.

Er werd een onderzoek in de woning van Ashwin ingesteld, waarbij een portofoon en vijf jachtpatronen werden aangetroffen en in beslag zijn genomen.

Ashwin zei dat hij tien jaar terug bij een brand aan de Saramaccastraat de portofoon, die vermoedelijk aan de brandweer toebehoorde, heeft weggenomen.

Hij is hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten voor verder onderzoek.