fbpx

Politie geeft update over dodelijk roofoverval Sarakreekgebied

De bij de politie bekende Fernando is op woensdag 22 november bij een beroving dodelijk geraakt. De politie van het ressort Brokopondo kreeg op de bewuste dag de telefonische melding binnen van een beroving in het Sarakreekgebied en dat er daarbij vermoedelijk één dode te betreuren is, meldt de PR van het KPS.

Politie-eenheden van de afdelingen Kapitale Delicten, Forensische Opsporing en Brokopondo zijn naar het gebied getogen voor het instellen van een onderzoek.

Het lijk van Fernando werd gemaskerd aangetroffen. In zijn nabije omgeving werd een jachtgeweer in beslag genomen.

Fernando is vaker aangehouden door de politie voor gewapende overvallen in het Sarakreek gebied.

De 23-jarige Braziliaan Max G., die verwondingen aan het lichaam vermoedelijk van hagel uit een jachtgeweer heeft opgelopen, is door omstanders aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij ontkent enige betrokkenheid te hebben gehad bij de beroving.

OOK INTERESSANT
Strategic Recruitment Suriname deelt inzichten over de huidige trends in de Surinaamse jobmarkt

Volgens het voorlopig onderzoek zijn de arbeiders te Gran Kreek overvallen door een vijftal rovers, allen vermoedelijk van Braziliaanse komaf. Daarbij moet er een hoeveelheid goud zijn buitgemaakt. Bij het wegtrekken, hebben de rovers op de arbeiders geschoten die terug schoten. Fernando werd daarbij dodelijk geraakt.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Fernando voor obductie in beslag genomen. De tweede verdachte is overgebracht naar de Spoedeisende Hulp voor medische behandeling. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij ingesloten.

De afdeling Kapitale Delicten onderzoekt deze zaak verder.(GFC)