Politie geeft informatie over verkeersdode Afobakaweg

GFC NIEUWSREDACTIE- De 33-jarige autobestuurder, Peter Saakie, is op 3 januari na een eenzijdig verkeersongeval overleden.

De politie van Paranam kreeg omstreeks 15.02 uur vanuit het Command Center een melding dat een auto over de kop was geslagen aan de Afobakkaweg ter hoogte van mast 38.

Onderzoek wees uit dat Peter met zijn zwangere vrouw Y.F. (33jr) en hun 3 kinderen van respectievelijk 4, 9 en 11 jaar over de Afobakkaweg reden. Zij kwamen vanuit de richting van Brokopondo gaande in die van Paranam.

Ter hoogte van mast 38 verloor Peter vermoedelijk, nadat hij in een waterplas met daarin een kuil had gereden, de controle over de besturing van het voertuig. Hij raakte van de weg en het voertuig kwam op de rechterberm van de weg tegen een vuilnisstaander aan. Het voertuig sloeg vervolgens over de kop en kwam op de linkerzij tot stilstaand.

Peter die bekneld zat in het voertuig, werd met behulp van de brandweer uit het voertuig gehaald. Hij overleefde het verkeersongval niet. Een arts die ter plaatste kwam, stelde de dood vast.

De zwangere vrouw Y.F. klaagde van pijn op de borst. Samen met haar drie kinderen, die geen zichtbare letsels vertoonden, werden zij per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het ontzielde lichaam van Peter is afgestaan aan de nabestaanden.

Overige berichten