Politie geeft informatie over twee laatste verkeersdoden

De 20-jarige autobestuurder, Vinesh Bharos, en de 60-jarige bromfietser, Iwan Jubitana, zijn de 20e en 21e verkeersdoden voor dit jaar.

Vinesh overleed vrijdagavond na een verkeersongeval aan de Ringweg Zuid. Volgens het onderzoek verloor de autobestuurder die alleen in het voertuig zat op een bepaald moment de controle over de besturing van het voertuig. Hij kwam op de linkerberm terecht en botste tegen de muur van restaurant X-Avenue. Vinesh was vrijwel op slag dood. Met het overlijden van Vinesh steeg de verkeersbarometer landelijk naar 20.

Een bewaker van het pand liep ook verwondingen op en werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Hij is na medische behandeling heengezonden.

De 21e verkeersdode werd zaterdag genoteerd. De 60-jarige Jubitana overleed in het ziekenhuis. Hij was op maandag 16 april betrokken bij een verkeersongeval op aan de Commisaris Roblesweg te Commewijne.

De bromfietser kwam tegen een EBS-mast aan en liep letsels op. In bewusteloze toestand werd hij per eigen gelegenheid afgevoerd naar de RGD-politie te Meerzorg. Vanwege zijn toestand werd hij vervolgens met de ambulance afgevoerd naar SEH van het AZP. Hij werd ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care, waar hij op 21 april het leven liet.

Beide lichamen zijn voor obductie in beslag genomen.(GFC)

Overige berichten