fbpx
Politie geeft informatie over moord-zelfmoordgeval

GFC NIEUWS- De 59-jarige beveiliger, Nicolaas Puplampu, heeft zijn 26-jarige supervisor Ritesh Chikoer vrijdag enkele fatale messteken toegebracht met een mes.

Na zijn daad heeft Puplampu een verdelgingsmiddel ingenomen. Het slachtoffer Chikoer is vrijdagavond overleden, terwijl Puplampu zaterdagochtend overleed.

Uit het politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat Puplampu op post was op een locatie in de Coesewijnestraat. De supervisor Chikoer ging met de pendelbus van het security bedrijf naar Puplampu om hem aan te geven dat hij een andere post moest gaan bemannen. Er ontstond een woordenwisseling tussen Puplampu en Chikoer, omdat Puplampu niet naar een andere bewakingspost wilde gaan.

Op een gegeven moment leek Puplampu zich neergelegd te hebben aan de opdracht van Chikoer, want hij nam plaats in de pendelbus. Chikoer nam ook plaats in de bus.

Ter hoogte van de Kasabaholoweg greep Puplampu Chikoer van achteren in een wurggreep vast waarna hij hem ettelijke messteken toebracht in onder andere diens nek en bovenlichaam.

De bestuurder van de bus, die zag wat er gebeurde, bracht het voertuig tot stilstand en Puplampu maakte gebruik van die gelegenheid om uit te stappen en te vluchtten.

De chauffeur reed met Chikoer naar het politiebureau Uitvlugt om de politie te alarmeren over het gebeurde en om door te geven waar Puplampu woont. Vervolgens reed hij met Chikoer naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis, alwaar Chikoer dezelfde avond het leven liet.

Ondertussen reed de politie van Uitvlugt naar de woning van Puplampu om hem op te sporen en aan te houden. Bij het zien van de politie nam Puplampu een verdelgingsmiddel in. De politie verleende slachtofferhulp door hem naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis te brengen. Zaterdagochtend gaf Puplampu de geest.

De ontzielde lichamen zijn afgestaan aan de nabestaanden van het slachtoffer en de dader.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…