fbpx

Politie geeft informatie over gevonden resten vermiste Hi-Jet Helicopter

Aan de hand van het registratienummer van de vermiste helikopter van Hi Jet Helikopters is komen vast te staan dat het gaat om het toestel dat op 23 mei 2015 van de radar was verdwenen. Dit schrijft de PR van het KPS vandaag.

De politie van het ressort Atjonie kreeg afgelopen woensdag een telefonische melding dat er wrakstukken van een luchtvaartuig en vermoedelijk menselijke resten aan de Oostelijke zijde van de Jangbasigado berg waren gevonden.

Twee arbeiders die in de omgeving bezig waren met werkzaamheden deden de ontdekking om 10.30 uur. Na de melding reed de politie naar een basiskamp van het bedrijf langs de weg naar Atjoni om de arbeiders nader te horen voor het treffen van maatregelen.

Vanwege het tijdstip en de bereikbaarheid van de plek is donderdag een team bestaande uit leden van de commissie Ongevallen( geïnstalleerd door de Procureur- Generaal bij het hof van Justitie), leden van het Korps Politie Suriname, het Nationaal leger, het Korps Brandweer Suriname en Hi-Jet samen met twee gidsen, de arbeiders die de aanwijzing zouden doen en een medewerker van een uitvaartbedrijf, vertrokken naar het gebied.

Op de plek zijn het wrak van een helikopter en menselijke resten aangetroffen. “Aan de hand van het registratienummer van de helikopter is komen vast te staan dat het gaat om het luchtvaartuig dat op 23 mei 2015 van de radar was verdwenen”, schrijft de politie.
wrakstukken hi jet 1 | GFC

De helikopter met als bemanning Donovan van Embricqs en Ryanto Kertodikromo had verkiezingsmateriaal in het binnenland afgeleverd.

De menselijke resten zijn door het uitvaartbedrijf geborgen.

Vooralsnog wacht de politie op het resultaat van het onderzoek dat moet plaatsvinden om vast te kunnen stellen van wie de menselijke resten afkomstig zijn die op de plaats zijn aangetroffen.

De afdeling Kapitale Delicten van de politie onderzoekt deze zaak verder.(GFC)