fbpx

Politie geeft informatie over dodelijke steekpartij Gongrijpstraat

De 34-jarige Yang Xian Wei werd vanochtend door de 31-jarige Alessandra M. neergestoken in een hotel aan de Grongrijpstraat. Ter plaatse aangekomen, kreeg de politie van het verplegend personeel van een ingeschakelde ambulance dienst te horen, dat Yang Xian Wei al was overleden. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van de man vast.

Het ontzielde lichaam van Yang Xian Wei vertoonde een steekverwonding in de borststreek. Op camerabeelden is onder andere te zien hoe Alessandra en Yang Xian Wei het hotel binnenstappen en vervolgens een kamer binnengaan.

Niet lang daarna is te zien hoe Yang Xian Wei de kamer uitkomt en nabij de ingang van het hotel neerzeeg. Alessandra komt daarna ook uit de kamer en zonder zich om de man te bekommeren belt zij, wat later zou blijken een taxi, en verlaat daarmee de plek.

BEKIJK OOK  16-jarig meisje al 4 dagen spoorloos

Alessandra werd door de politie van Geyersvlijt in nauwe samenwerking met collega’s van de afdeling Kapitale Delicten opgespoord. Zij werd uiteindelijk aangehouden in een woning in Paramaribo Noord. De vrouw hield zich schuil in een vliering.

Zij verklaarde dat zij een liefdesrelatie had met het slachtoffer van langer dan twee jaren. Zij en het slachtoffer kregen in de nacht ruzie met elkaar. Op een bepaald moment liep de ruzie zodanig uit de hand dat zij Yang Xian Wei een verwonding toebracht met een scherp voorwerp.

De vrouw is in verzekering gesteld. Het ontzielde lichaam Yang Xian Wei is voor obductie in beslag genomen. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek in deze zaak.(GFC)