Politie geeft informatie over dodelijke aanrijding

Twee autobestuurders, de 25-jarige Genio Eduards en de 44-jarige Orfeo Becker zijn in de vroege ochtend van dinsdag 26 februari bij een aanrijding op de Oost-Westverbinding overleden.

De politie van Meerzorg kreeg de melding van een zware aanrijding tussen twee voertuigen, waarbij er sprake moest zijn van één dode en gewonden. Bij aankomst op de plek werd het levenloos lichaam van Eduards op het wegdek aangetroffen.

Beide autobestuurders reden met hun voertuigen over de Oost-Westverbinding. Eduards, die alleen in de auto zat, kwam vanuit Tamanredjo in ging richting Meerzorg, terwijl de bestuurder Becker met drie mede-inzittenden, vanuit tegenovergestelde rijrichting kwam.

Nabij de plantage Bid en Zorg kwam Eduards door tot nog toe onbekende redenen op de rijhelft van de tegenligger met de aanrijding tot gevolg.

Becker en de mede-inzittenden raakten gewond. Becker en de mede-inzittende, die naast hem in de auto zat, raakten bekneld in het voertuig. Door de brandweer werden ze uit het voertuig gehaald.

Becker stierf voordat hij uit de auto werd gehaald. Drie gewonden zijn met drie ontboden ambulances afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Het ontzielde lichaam van Becker is voor obductie in beslag genomen, terwijl dat van Eduards is afgestaan aan zijn nabestaanden.

Becker was oud-basketballer, terwijl Eduards agent van beroep was.

Overige berichten