fbpx
Politie geeft informatie over 2 eerste verkeersdoden

De verkeersbarometer telt twee doden. Het eerste geval heeft zich afgespeeld in het district Marowijne. De politie van het ressort Moengo kreeg op zaterdag 6 januari de melding van een verkeersongeval in het Pericagebied alwaar de 72-jarige bijrijder Watie Gazon is komen te overlijden.

Uit verklaringen van betrokken partijen van de aanrijding reed de taxichauffeur Miquel in zijn voertuig vanuit Stolkertsijver richting Albina. De bestuurder van het andere voertuig met vier inzittenden kwam vanuit de tegenover gestelde richting. Volgens de verklaring van de inzittenden zagen zij plotseling het voertuig dat bestuurd werd door Miquel op hun rijhelft.

De tegenligger probeerde uit te wijken voor het gevaar en kwam op de berm terecht. De autobestuurder verloor daarbij de controle over de besturing van het voertuig. De auto kwam wederom op het wegdek en belandde daarna in een zwamp aan de rechterzijde van de weg.

De mede-inzittende Watie overleed ter plaatse. De ingeschakelde arts stelde de dood vast. De overige mede-inzittenden en de chauffeur kwamen met de schrik vrij.

Het ontzielde lichaam is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. De vermoedelijke veroorzaker is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol.

Hangende het onderzoek is het rijbewijs van de vermoedelijke veroorzaker ingevorderd. Nabij proces-verbaal te zijn verhoord is hij heengezonden, meldt het KPS.

Tweede verkeersdode

Het tweede geval betreft een aanrijding, waarbij de 18-jarige voetganger Shafelie Emanuels, op zaterdag 30 december was aangereden door een auto. De jonge dame liep over de van ’t Hogerhuysstraat en werd ter hoogte van de rotonde aangereden. Zij was per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academische Ziekenhuis waar zij ter verpleging op de afdeling Intensive Care was opgenomen. Het verkeersslachtoffer overleed op zondag 7 januari in de ziekeninrichting.

Het ontzielde lichaam is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.(GFC)

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…