Politie geeft informatie over 2 eerste verkeersdoden

De verkeersbarometer telt twee doden. Het eerste geval heeft zich afgespeeld in het district Marowijne. De politie van het ressort Moengo kreeg op zaterdag 6 januari de melding van een verkeersongeval in het Pericagebied alwaar de 72-jarige bijrijder Watie Gazon is komen te overlijden.

Uit verklaringen van betrokken partijen van de aanrijding reed de taxichauffeur Miquel in zijn voertuig vanuit Stolkertsijver richting Albina. De bestuurder van het andere voertuig met vier inzittenden kwam vanuit de tegenover gestelde richting. Volgens de verklaring van de inzittenden zagen zij plotseling het voertuig dat bestuurd werd door Miquel op hun rijhelft.

De tegenligger probeerde uit te wijken voor het gevaar en kwam op de berm terecht. De autobestuurder verloor daarbij de controle over de besturing van het voertuig. De auto kwam wederom op het wegdek en belandde daarna in een zwamp aan de rechterzijde van de weg.

De mede-inzittende Watie overleed ter plaatse. De ingeschakelde arts stelde de dood vast. De overige mede-inzittenden en de chauffeur kwamen met de schrik vrij.

Het ontzielde lichaam is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. De vermoedelijke veroorzaker is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol.

Hangende het onderzoek is het rijbewijs van de vermoedelijke veroorzaker ingevorderd. Nabij proces-verbaal te zijn verhoord is hij heengezonden, meldt het KPS.

Tweede verkeersdode

Het tweede geval betreft een aanrijding, waarbij de 18-jarige voetganger Shafelie Emanuels, op zaterdag 30 december was aangereden door een auto. De jonge dame liep over de van ’t Hogerhuysstraat en werd ter hoogte van de rotonde aangereden. Zij was per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academische Ziekenhuis waar zij ter verpleging op de afdeling Intensive Care was opgenomen. Het verkeersslachtoffer overleed op zondag 7 januari in de ziekeninrichting.

Het ontzielde lichaam is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.(GFC)

Overige berichten