fbpx

Politie geeft details over dodelijk ongeluk veroorzaakt door bezopen autobestuurder

GFC NIEUWS- De politie van het bureau Santo Boma kreeg zondagavond de melding van een aanrijding met dodelijke afloop aan de Magentaweg ter hoogte van de Mawakaboweg.

De wetsdienaren troffen voor een eethuis drie vrouwen aan die niet aanspreekbaar waren met zwaar lichamelijke letsels aan. Eén van hen, de 33-jarige Kalawatie Boedhoe gehuwd Rewat vertoonde geen teken van leven. Een ingeschakelde arts stelde de dood officieel vast.

De twee andere zwaargewonden, de 28-jarige Raginie P. en Dewika B. (34) werden per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Dewika B. is ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care. Raghenie P. die ter observatie op de afdeling SEH was opgenomen, is inmiddels uit de ziekeninrichting ontslagen.

Uit het voorlopig politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat de drie verkeersslachtoffers zich voor een eethuis bevonden aan de Mawakaboweg en wel pal tegenover de Magentaweg.

De 34-jarige autobestuurder Anoep S. reed vermoedelijk met een vrij hoge snelheid over de Magentaweg, komende vanuit de richting van de Inveaweg en gaande in de richting van de Mawakaboweg.

BEKIJK OOK
Sabakuproject grote beerput, Santokhi moet ingrijpen!

Gekomen op voormelde kruising, doorkruiste hij de Mawakaboweg, en reed de drie verkeersslachtoffers die bij het eethuis zaten omver, met voor Rewat het noodlottig gevolg.

Het voertuig kwam vervolgens aldaar tot stilstaand. Bij navraag naar zijn autobescheiden, constateerden de politieambtenaren dat de autobestuurder dronken was.

Zijn rijbewijs kon hij op dat moment niet tonen aan de politie. Achteraf is gebleken dat zijn rijbewijs is vervallen.

De materiële schade aan het voertuig is aanzienlijk. De auto is ter herkeuring in beslag genomen.

Anoep S. is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, terwijl het ontzielde lichaam van Kalawatie in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag is genomen. De politie van het Verkeersunit Regio Midden is belast met het verder onderzoek.