Politie gaat voortaan met vlammenwerpers af op ongehoorzame burgers die corona adviezen negeren

GFC NIEUWS– Ondanks er vaker is gewaarschuwd om 2 meter afstand van elkaar te bewaren, om zo de strijd tegen het coronavirus te winnen, hebben sommige burgers lak aan dit advies. Dat levert enorm veel frustraties op bij diegenen die de ernst van de situatie wel inzien. Ook artsen storen zich aan dit onverantwoordelijk gedrag.

Niet alleen in Suriname zijn er er mensen die weigeren de dringende adviezen op te volgen, zoals vaak te zien was dit weekend in de overvolle grotere supermarkten van Paramaribo.

In Italië zijn er burgemeesters die nu hardere maatregelen in het vooruitzicht stellen tegen koppige personen die de voorschriften negeren. “Wij sturen voortaan de politie met vlammenwerpers op jullie af”, laten ze weten.

In Nederland hebben burgers een ander voorstel gedeponeerd.

“Kunnen de koppige mensen die niet willen luisteren en geen 2 meter afstand van anderen willen bewaren een verklaring tekenen? Dat ze geen recht hebben op medische hulp indien ze met ernstige ademhalingsklachten, halfdood in het ziekenhuis worden gebracht. Tekenen jullie maar dat de artsen jullie dan gewoon mogen laten stikken”.  

Overige berichten