fbpx
Politie gaat particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus registreren

GFC NIEUWS- De zorg voor de veiligheid is primair een taak van de overheid. Deze taak is neergelegd bij de basis politiezorg. Naast de algemene opsporingsambtenaren zijn de bijzondere opsporingsambtenaren ook actief in de veiligheidszorg.

Door de trends in de criminaliteit en de afnemende bereidheid risico’s te lopen neemt de behoefte aan veiligheid onder de bevolking, maar ook in het bedrijfsleven toe. Door deze ontwikkeling zijn thans ook vele particuliere beveiligingsorganisaties actief in de veiligheidszorg.

Burgers en bedrijfsleven doen hierbij in toenemende mate een beroep op particuliere beveiligingsorganisaties. Dit verklaart de gestadige groei van deze sector. Terwijl de groei zich verder voortzet, ontbreekt enige wettelijke regeling met betrekking tot deze sector. Het aantal actieve particuliere beveiligingsorganisaties in Suriname is echter niet meer bij te houden.

Vanwege het ontbreken van wetgeving ter zake is er een onoverzichtelijke situatie ontstaan, waardoor de veiligheid juist in gedrang komt. Overigens geldt hetzelfde voor particuliere recherchebureaus.

Met het oog op het bovenstaande heeft de korpschef van het Korps Politie Suriname, na ruggespraak met de minister van Justitie & Politie, gemeend om een aanvang te maken met de ordening van de beveiligingssector en roept hierbij particuliere beveiligingsorganisaties en dito recherchebureaus op zich te registreren.

Om de registratiedrempel zo laag mogelijk te houden wordt de mogelijkheid geboden om via een link van de website van de afdeling Public Relations KPS zich online te registreren. De mogelijkheid tot deze online registratie wordt geboden tot 10 april 2020. Een gezonde beveiligingssector komt de gehele Surinaamse gemeenschap ten goede, meldt het KPS.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…