Politie Flora houdt twee gewapende verdachten aan

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Flora kreeg op 4 januari omstreeks 07.30 uur van het Command Center de melding van een gewapende roofoverval in een woning aan de Parastraat.
Onderweg naar het adres hielden de wetsdienaren in de directe omgeving de twee verdachten, de 29-jarige M.J. en C.S. alias “Bebe” (35) die op de vlucht gingen aan.
Het tweetal wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan een gewapende roofoverval in een woning aan de Parastraat.
Dit duo was kort tevoren de woning binnengedrongen en had het gezin bestaande uit vier personen onder schot gehouden. Onder bedreiging werden zij beroofd van een geldbedrag in SRD, mobiele telefoons, een polshorloge en ook gouden en zilveren sieraden.
Na de daad kozen M.J. en C.S. het hazenpad, waarna de man des huizes met zijn auto de achtervolging inzette. Het gelukte hem niet om de verdachten aan te houden.
Bij het zien van de politie gaf C.S. alias “Bebe” zich over, terwijl M.J. zijn vlucht voortzette. De wetsdienaren loste een waarschuwingsschot om M.J. tot andere gedachten te brengen, waardoor deze zijn vlucht beëindigde.
Beide verdachten werden in de boeien geslagen. M.J. had een nikkelen vuistvuurwapen met patroonhouder, een patroon, een geldbedrag in SRD, een zilveren armband en zilveren vingerringen bij zich die in beslag zijn genomen.
Zijn kompaan C.S. had een halsketting van geel metaal, twee mobiele telefoons en een geldbedrag in SRD. Alle aangetroffen goederen werden in beslag genomen, waarna het tweetal ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau.
Gebleken is dat M.J. en C.S pas uit de gevangenis zijn. Beiden zijn weer ingesloten.
Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Overige berichten