fbpx

Politie Flora houdt drie inbrekers aan

De politie van het ressort Flora heeft in de late avond van vrijdag 9 november de 27-jarige Guillermo R. en de 18-jarige Ezechiël K. aangehouden. De derde verdachte, de 16-jarige R. C., meldde zich op zaterdag 10 november aan op het politiebureau en is direct aangehouden. Dit drietal wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij inbraken in twee afzonderlijke woningen aan de Willy Cairostraat.

De benadeelden van het ene huis, bestaande uit een boven- en benedenwoning, deden op zaterdag 27 oktober aangifte van inbraak in hun woningen. Daarbij is uit de bovenwoning weggenomen een trolley inhoudende snoep, kaas en twee flessen Whisky. In de benedenwoning gingen de inbrekers er vandoor met een televisietoestel, lakens, sportschoenen en een matras.

BEKIJK OOK
Stille loop voor meer positiviteit en vaderlandsliefde aan vooravond Onafhankelijkheid

De andere inbraaklocatie is een leegstaande woning. De eigenaar, die vermoedelijk ergens anders woont, is nog niet achterhaald.

Na een ingesteld onderzoek kwamen de drie verdachten in beeld. Inmiddels hebben zijn hun betrokkenheid bij de inbraak in de bovenwoning toegegeven. Zij ontkennen iets van de inbraak in de benedenwoning af te weten.

Merkwaardig is dat de goederen die uit de benedenwoning zijn gestolen terug zijn gevonden in het leegstaand huis.

De drie verdachten zijn in verzekering gesteld. Vanwege de jeugdige leeftijd van R.C.is hij ondergebracht in het jeugdcellenhuis te Opa Doeli.(GFC)