Politie en Leger gaan weer samen optrekken

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse politie en het Nationaal Leger (NL) in Suriname gaan binnenkort weer gezamenlijk optrekken om de criminaliteit in te dammen.

“We zullen wel alles op de correcte wijze doen. Daarom zullen de politie en het leger een overeenkomst hiertoe tekenen”, zei president Chandrikapersad Santokhi op een regerings-persconferentie.

Nu wordt gewerkt aan een gericht criminaliteitsbeheersplan om de veiligheid in de samenleving terug te brengen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw pakt gewapend met hakbijl buurtcriminaliteit aan

“De surveillance zal opgevoerd worden, de buurtmanagers zullen ingezet worden alsook met de particuliere beveiliging zal samengewerkt moeten worden. We kijken uit naar de uitvoering door het ministerie van Justitie en Politie. De monitoring zal plaatsvinden vanuit het Kabinet van de President”, aldus Santokhi.

De Surinaamse gemeenschap wordt haast elk uur opgeschrikt door immense criminele activiteiten. Dat de criminaliteit in ergere mate toeneemt en een enorm groot probleem is geworden, is zonder meer publiek geheim. Dat zelfs politieambtenaren aangevallen en beroofd worden, is een teken dat de criminaliteit hoogtij viert.

Het ministerie van Justitie en Politie als deel van de regering onderkent de stijging en verruwing van de criminaliteit. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zegt dat hij concrete instructies heeft gegeven aan de korpschef “om dit fenomeen drastisch de kop in te drukken.”

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER