fbpx
Politie en EBS betreuren criminalisering CP-medewerkers

Het Korps Politie Suriname (KPS) en de Energie Bedrijven Suriname (EBS) betreuren het dat medewerkers van het bedrijf Consulting Partners (CP) die veldwerk voor de EBS uitvoeren, zijn gecriminaliseerd.

De EBS publiceerde via Facebook de namen en de bijbehorende foto’s van 25 veldwerkers van Consulting Partners, die in opdracht van de het bedrijf metingen verrichten in het elektriciteitsnetwerk. De EBS ging over tot publicatie nadat bleek dat ondanks herhaaldelijke mediaberichten, burgers de veldwerkers toegang tot de kWh-meter weigerden.

Kwaadwilligen hebben de foto’s van deze medewerkers gekopieerd en deze doelbewust via social media gepubliceerd als te zijn criminelen. Op social media circuleerden berichten waarin mensen elkaar waarschuwen voor zware criminelen die pas zijn ontsnapt uit Santo Boma.

In samenspraak met de leiding van de EBS is komen vast te staan dat de veldwerkers studenten zijn die op basis van strenge criteria zijn geselecteerd om dit project uit te voeren. Deze werkzaamheden verrichten de studenten buiten schooltijd om op een eerlijke wijze wat extra zakcentjes bij te verdienen.

“Het criminaliseren van onschuldige burgers is zeer gevaarlijk en heeft verstrekkende gevolgen voor hun sociaal leven. Intussen is er door de veldwerkers van het bedrijf aangifte gedaan bij de politie van regio Paramaribo ter zake smaad en laster”, laat het KPS weten.

De EBS voert het GIS-project uit in algemeen belang van burgers. Na afronding van dit project is de EBS in staat om met een druk op de knop bijvoorbeeld te weten waar er een storing is en om wat voor type storing het gaat. Dit kan de storingsduur drastisch terugbrengen.

De veldwerkers zijn verplicht zich te legitimeren middels hun pasje waarop de logo’s van de EBS, Consulting Partners en Pasco zijn afgebeeld.

Verder leest u de naam, voornaam en identiteitsnummer van betrokkene. Indien u toch twijfelt, kunt u 1 x 24 uur bellen naar het klantcontactcenter op het nummer 175.

De EBS zal, om de herkenbaarheid te vergroten, binnenkort weer de foto’s van de veldwerkers plaatsen op zijn Facebook pagina.

Het onderzoek in deze zaak zal worden geleid door de recherche van Paramaribo.(GFC)

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…