Politie en EBS betreuren criminalisering CP-medewerkers

Het Korps Politie Suriname (KPS) en de Energie Bedrijven Suriname (EBS) betreuren het dat medewerkers van het bedrijf Consulting Partners (CP) die veldwerk voor de EBS uitvoeren, zijn gecriminaliseerd.

De EBS publiceerde via Facebook de namen en de bijbehorende foto’s van 25 veldwerkers van Consulting Partners, die in opdracht van de het bedrijf metingen verrichten in het elektriciteitsnetwerk. De EBS ging over tot publicatie nadat bleek dat ondanks herhaaldelijke mediaberichten, burgers de veldwerkers toegang tot de kWh-meter weigerden.

Kwaadwilligen hebben de foto’s van deze medewerkers gekopieerd en deze doelbewust via social media gepubliceerd als te zijn criminelen. Op social media circuleerden berichten waarin mensen elkaar waarschuwen voor zware criminelen die pas zijn ontsnapt uit Santo Boma.

In samenspraak met de leiding van de EBS is komen vast te staan dat de veldwerkers studenten zijn die op basis van strenge criteria zijn geselecteerd om dit project uit te voeren. Deze werkzaamheden verrichten de studenten buiten schooltijd om op een eerlijke wijze wat extra zakcentjes bij te verdienen.

“Het criminaliseren van onschuldige burgers is zeer gevaarlijk en heeft verstrekkende gevolgen voor hun sociaal leven. Intussen is er door de veldwerkers van het bedrijf aangifte gedaan bij de politie van regio Paramaribo ter zake smaad en laster”, laat het KPS weten.

De EBS voert het GIS-project uit in algemeen belang van burgers. Na afronding van dit project is de EBS in staat om met een druk op de knop bijvoorbeeld te weten waar er een storing is en om wat voor type storing het gaat. Dit kan de storingsduur drastisch terugbrengen.

De veldwerkers zijn verplicht zich te legitimeren middels hun pasje waarop de logo’s van de EBS, Consulting Partners en Pasco zijn afgebeeld.

Verder leest u de naam, voornaam en identiteitsnummer van betrokkene. Indien u toch twijfelt, kunt u 1 x 24 uur bellen naar het klantcontactcenter op het nummer 175.

De EBS zal, om de herkenbaarheid te vergroten, binnenkort weer de foto’s van de veldwerkers plaatsen op zijn Facebook pagina.

Het onderzoek in deze zaak zal worden geleid door de recherche van Paramaribo.(GFC)

Overige berichten