fbpx
Politie Coronie grijpt in: actievoerders verwijderd

GFC NIEUWS- De politie van Coronie heeft vanmorgen opgetreden tegen enkele actievoerders, nadat de Oost-westverbinding nabij Totness in het district vanmorgen weer werd gebarricadeerd.

Het gaat om personen die kort voor de verkiezingen in dienst zijn genomen door de vorige regering en tot nu toe geen salaris hebben ontvangen. Districtscommissaris Maikel Winter van Coronie heeft de politie vanmorgen opdracht gegeven om de mensen te verwijderen, waarna de weg werd opengesteld.

Winter betreurt het dat men vandaag weer is overgegaan tot het barricaderen van de weg, omdat hij gisteren een gesprek had met de groep. Vanochtend had de burgervader weer een gesprek met een deel van de groep. Tijdens het gesprek kreeg hij de melding binnen dat de weg weer was afgesloten.

Winter gelooft dat de groep politiek wordt aangestuurd. Het zou gaan om personen die in dienst zijn van de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Openbare Werken (OW) en Regionale Ontwikkeling & Sportzaken (RO&S).

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…