fbpx

Politie Calcutta houdt twee mannen kort na beroving aan

GFC NIEUWS- De politie van Saramacca heeft woensdag rond middernacht de 30-jarige Krishen en Jograj D. (29) staande gehouden na een tip te hebben gekregen dat de twee mannen in de kofferbak van hun voertuig enkele goederen hadden ingeladen.

Er werd een onderzoek ingesteld in het voertuig en daarbij trof de politie twee gascilinders en graafmachineonderdelen aan. Het tweetal kon de herkomst van de goederen niet verklaren en werd aangehouden.

Kort na hun aanhouding kreeg de politie van Calcutta via het Command Center de melding van een beroving aan de Rijweg naar Coppename.

Wetsdienaren van het bureau deden de aangegeven plek aan en troffen een wachter aan die verklaarde dat hij overrompeld werd door criminelen.

het onderzoek heeft uitgewezen dat de eerder aangehouden verdachten de beroving hadden gepleegd.

Volgens een verklaring van het slachtoffer werd hij benaderd door twee mannen om een stuk binddraad voor ze te zoeken, omdat ze autopech hadden.

BEKIJK OOK
Caricom-voorzitter pleit voor opheffen VS-embargo tegen Cuba

Toen de wachter naar voren liep, werd hij door een derde man overrompeld en vastgebonden.

Volgens hem waren er zes criminelen die hem vervolgens naar een tent brachten en werd een trui over zijn hoofd geplaatst. Hij hoorde ze in het Hindoestaans communiceren, terwijl ze bezig waren onderdelen van de graafmachine los te gooien.

Op een gegeven moment hoorde hij een auto wegrijden. Het lukte hem om zich te bevrijden.

Van de wachter is weggenomen zijn zaktelefoon, een oorbel en een vingerring.

De goederen die eerder op de avond in het voertuig zijn aangetroffen, bleken van de beroving afkomstig te zijn.

De politie van Calcutta onderzoekt deze zaak verder.