fbpx

Politie brengt klaarheid in gekwalificeerde diefstallen

GFC NIEUWS- De politie van Nieuw Amsterdan en de Recherche Oost hebben klaarheid gebracht in enkele gekwalificeerde diefstallen.
De politie van Nieuw Amsterdam kreeg op donderdag 7 mei telefonische een melding dat verdachte figuren zich ophielden in de omgeving van een project waar er bouwwerkzaamheden worden verricht. De politie trof de 33-jarige Randy G. en de 20-jarige Irvin R. met een bestelbusje ter plaatse aan.
Daartoe gevraagd konden Randy en Irvin niet duidelijk aangeven waarom zij ter plaatse waren. De politie verrichte vervolgens een onderzoek in het busje en trof daarin 22 blikken verf aan met een inhoud van 20 liter. Daar Randy en Irvin de herkomst van de blikken verf niet wilden of konden aangeven, kreeg de politie sterk het vermoeden dat de verf van enig misdrijf afkomstig kon zijn. Het tweetal werd aangehouden en de blikken met verf in beslag genomen.
Randy en Irvin werden hangende het onderzoek in verzekering gesteld en het nader onderzoek van hun zaak werd overgedragen aan de Recherche Afdeling van Politie Regio Oost.
De rechercheurs hebben aan het licht gebracht dat Randy en Irvin deel uitmaakten van een criminele bende, die regelmatig bouwmaterialen van een ondernemer wegnamen.
In deze strafzaak zijn verder aangehouden en in verzekering gesteld Raif G.(26), Irvin G.(19), Avinash B. (29) en Kenneth B. (29).
Bij een thuisonderzoek bij de verdachten heeft de politie onder andere: PVC-deuren, sloten, emmers met verf, wasbakken en keukenkasten aangetroffen en in beslag genomen.
Het is te verwachten dat er meer aanhoudingen zullen plaatsvinden, meldt de PR van het KPS.

BEKIJK OOK
Regering komt er niet onderuit: saneer ambtenarenapparaat of blijf geld lenen