fbpx

Politie bezorgd om stijgend aantal verkeersdoden

De aantal verkeersdoden is zorgwekkend. De verkeersbarometer steeg het afgelopen weekend naar 75 met het overlijden van twee verkeersslachtoffers. Het Korps Politie Suriname is bezorgd.

De 52-jarige Kenneth Oerajoekawa en Arsinio Jubitana (23) lieten zaterdag het leven na een verkeersongeval op de Larecoweg in het district Saramacca.

De bestuurder van de Toyota Opa met daarin 6 inzittenden, reed volgens informatie van de politie vermoedelijk met een vrij hoge snelheid. Ter hoogte van kilometer 43½ moet hij bij het beschrijven van een bocht de controle over de besturing van het voertuig hebben verloren.

Het voertuig belandde in een bosschage, botste tegen een omrastering van walaba palen en prikkeldraad en een betonnen paal op. De auto sloeg vervolgens over de kop en kwam op zijn dak tot stilstand.

OOK INTERESSANT
Minister Mac Andrew en VSW bespreken knelpunten

Omstanders schoten de slachtoffers te hulp en haalden de zes gewonden uit het voertuig, die per ontboden ambulance werden afgevoerd naar de RGD poli te Groningen.

Onderweg te Groningen lieten Kenneth en Arsinio het leven. De overigen werden verder afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De bestuurder, die militair is, was niet aanspreekbaar en is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

Beide ontzielde lichamen zijn na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Militaire Politie.(GFC)