Politie bevestigt drie verkeersdoden Atjoni

De 22-jarige Gorgio Gemin, Ricardo Karsosemito (38) en de 19-jarige Jonathan Kowikromo zijn dondernacht omgekomen in het verkeer.

De politie van Brownsweg kreeg op vrijdagmorgen 25 januari, omstreeks kwart voor tien, de melding van een verkeersongeval op de weg naar Atjoni, ter hoogte van het gebied dat bekend staat als Kleine Saramacca.

De politie begaf zich naar de plek en trof een pick-up aan die voor de komst van de brandweer door een ander voertuig uit een goudput was getrokken. Er werden ook drie levenloze lichamen van mannen aangetroffen. Deze personen waren werkzaam bij een houtbedrijf te Brownsweg.

Collega’s, die ter plaatse werden aangetroffen, verklaarden dat de drie slachtoffers in de middag van donderdag 24 januari vanuit Brownsweg vertrokken waren richting Paramaribo.

Toen ze naar de stad belden en te horen kregen dat ze niet in Paramaribo waren aangekomen, werd besloten een zoekactie op touw te zetten omstreeks 1 uur in de ochtend van vrijdag 25 januari.

Omstreeks negen uur in de morgen zagen zij persoonlijke spullen van de slachtoffers op het water van een goudput drijven. Die put bevindt zich langs de weg naar Atjoni.

Kort daarna ontdekten ze dat de auto waarin Gemin, Karsosemito en Kowikromo in zaten, in de goudput terecht was gekomen en dat zij het leven hadden gelaten.

Overige berichten