fbpx

Politie Albina rekent twee rovers in

De politie van Albina heeft vorige week donderdag Mitchel T. alias ‘Dammer’en Diego P. alias ‘Alaboe’ aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht in de vroege ochtend van 26 oktober enkele Chinezen met geweld goederen afhandig te hebben gemaakt te St. Laurent.

De melding van de diefstal werd via de Centrale Meldkamer doorgespeeld aan de politie van Albina. Enkele minuten daarna stapten een aantal Chinezen het politiebureau binnen. Deze verklaarden de benadeelden te zijn van de diefstal. Van hen werd weg genomen een brandkast met belangrijke documenten, creditcards, mobiele telefoons, polshorloges, gouden sieraden, een onbekend geldbedrag en een aantal pakken sigaretten van verschillende merken.

Volgens verklaring van de benadeelden hebben de verdachten de oversteek gedaan naar Albina en bevonden ze zich niet ver van het station. De wetsdienaren, die bijgestaan werden door de Bikers van Albina, gingen op onderzoek uit en volgens de verschafte informatie zijn de verdachten in een woning op het Anjoemaraproject aangehouden.

In de woning zijn enkele van de buitgemaakte goederen aangetroffen. Buiten de woning is de gestolen brandkast zonder inhoud gevonden. De aangetroffen goederen werden in beslag genomen.

Dit duo werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Beiden ontkennen zich schuldig te hebben gemaakt aan de diefstal te St. Laurent. De verdachten en de in beslag genomen goederen zijn positief herkend door de benadeelden.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten achter slot en grendel geplaatst, laat de politie weten.(GFC)

OOK INTERESSANT
Presentatie ecohydrologische studie Nanni Swamp-ecosysteem