Politie: Agressieve verdachte hardhandig aangepakt door RBT-leden verzette zich bij aanhouding

mishandeling verdachte

GFC NIEUWSREDACTIE- De 30-jarige verdachte G.M., die in de nacht van vrijdag op zaterdag hardhandig is aangepakt door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) in Suriname, verzette zich bij zijn aanhouding.

De verdachte (foto) werd aangehouden in een appartementencomplex in het ressort Noord.

Bij de aanhouding heeft G.M. zich hevig verzet tegen de politie die genoodzaakt was het verzet met verenigde krachten te breken, laat de afdeling Public Relations van de politie vandaag weten.

Volgens een filmpje dat viraal gaat op social media heeft de verdachte op 18 augustus zonder enige aanleiding de 32-jarige leverancier O.A. tijdens het leveren van goederen bij een eethuis aan de Wilhelminastraat zwaar mishandeld.

Het slachtoffer deed van dit strafbaar feit aangifte bij de politie, waarna de verdachte direct door het RBTP werd opgespoord en en op bovenvermelde locatie in de boeien werd geslagen.

Hierna is hij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en is de zaak voor verder onderzoek overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo.

OOK INTERESSANT
Aanpassing btw-tarief op brandstof uitgesteld na gesprek met vakbonden

De verdachte die een gevechtssporter is en aan krachttraining doet, ging over tot het mishandelen van de leverancier, omdat hij vond dat O.A. op een manier die hem niet beviel naar hem keek.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld.

Tijdens het onderzoek is naar voren gekomen dat G.M. meerdere personen uit het niets heeft mishandeld en bedreigd.

Deze personen en of slachtoffers van mishandeling of bedreiging worden alsnog door de politie opgeroepen aangifte te doen bij de Recherche van Regio Paramaribo die onder is gebracht op het politiebureau Geyerslvlijt en te bereiken is op het telefoonnummer 451163.