fbpx
Politie: afgebrand vliegtuig vervoerde mogelijk drugs

De politie heeft het vermoeden dat het vliegtuig dat dinsdag in Para neerstortte en volledig afbrandde, gebruikt werd om criminele activiteiten te ontplooien, zoals drugssmokkel.

Het vliegtuig stortte neer achter een particuliere racebaan. de politie bevestigt dat het vliegtuig boven Surinaams grondgebied vloog zonder toestemming van de daartoe bevoegde autoriteiten.

Een onderzoeksteam bestaande uit politieambtenaren van de afdelingen: Narcotica Brigade, Kapitale Delicten, Forensische Opsporing, RBT Midden en de politie van Paranam gingen naar de opgegeven locatie voor onderzoek. Leden van het Arrestatie-Team begaven zich ook ter plaatse.

Het vliegtuig was bij aankomst van het team nagenoeg geheel afgebrand. In de directe omgeving van het vliegtuig werd het lijk van een man aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat deze man de piloot was.

Op het ontzielde lichaam zijn onder andere persoonlijke bescheiden aangetroffen. Daaruit bleek dat de man in leven de Braziliaanse nationaliteit bezat.

Leden van de Forensische Opsporing zijn bezig met een technisch onderzoek ten einde vast te stellen wat vervoerd is in het vliegtuig.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.