Politie: afgebrand vliegtuig vervoerde mogelijk drugs

De politie heeft het vermoeden dat het vliegtuig dat dinsdag in Para neerstortte en volledig afbrandde, gebruikt werd om criminele activiteiten te ontplooien, zoals drugssmokkel.

Het vliegtuig stortte neer achter een particuliere racebaan. de politie bevestigt dat het vliegtuig boven Surinaams grondgebied vloog zonder toestemming van de daartoe bevoegde autoriteiten.

Een onderzoeksteam bestaande uit politieambtenaren van de afdelingen: Narcotica Brigade, Kapitale Delicten, Forensische Opsporing, RBT Midden en de politie van Paranam gingen naar de opgegeven locatie voor onderzoek. Leden van het Arrestatie-Team begaven zich ook ter plaatse.

Het vliegtuig was bij aankomst van het team nagenoeg geheel afgebrand. In de directe omgeving van het vliegtuig werd het lijk van een man aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat deze man de piloot was.

Op het ontzielde lichaam zijn onder andere persoonlijke bescheiden aangetroffen. Daaruit bleek dat de man in leven de Braziliaanse nationaliteit bezat.

Leden van de Forensische Opsporing zijn bezig met een technisch onderzoek ten einde vast te stellen wat vervoerd is in het vliegtuig.

Overige berichten