fbpx

Politici negeren op schaamteloze wijze coronamaatregelen

INGEZONDEN- Belangrijke politici die het juiste voorbeeld zouden moeten geven hebben tijdens de verkiezingsdag evenals de dagen ervoor en erna op schaamteloze wijze de coronavoorschriften genegeerd.

Ik kan mij heel goed voorstellen dat velen nu erg verbolgen zijn door de wijze waarop is omgegaan met de regels die door het COVID-19- team zijn opgesteld en vaker voldoende zijn uitgelegd.

Ik heb op televisiebeelden gezien hoe alle politici, geen enkele uitgezonderd, zich in drukke menigten hebben begeven, mensen hebben omhelsd en handen hebben geschud. Is dat het juiste voorbeeld geven?

Opvallend is dat ook tijdens het geven van interviews geen enkele afstand in acht wordt genomen door mensen die veel beter zouden moeten weten. Een belangrijke vrouw binnen het verkiezingsgebeuren die haast dagelijks wordt geïnterviewd zit zelfs op korte afstand en steeds te hoesten in het gezicht van de verslaggever en in haar handen.

Ook politici beleggen persconferenties waarbij een ieder maar dicht bij elkaar gaat zitten of staan. En geen mens die zich er druk om lijkt te maken! 

BEKIJK OOK
Gezin van zes dakloos door woningbrand

De vraag is nu hoeveel gevolgen deze dwaze handelingen zullen hebben binnen de gemeenschap? De komende twee weken, de incubatieperiode, zal dat duidelijker worden.

Ook in sommige supermarkten is de afgelopen periode weer merkbaar dat mensen in grote getallen bij elkaar komen, alsof er helemaal niets aan de hand is. Dat is ook te zien geweest in NIS, waar men gewoon naast elkaar zit, zonder rekening te houden met de afstand. Men is duidelijk laks geworden.

Het COVID- 19 team heeft voldoende informatie gegeven, daaraan ligt het dus niet.

Het is gewoon koppigheid!

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.