fbpx

Surinaamse politici moeten zich niet ergeren aan domme reacties op sociale media

INGEZONDEN- Het is vaker het onderwerp van gesprek van verschillende politici in Suriname. De oliedomme reacties die je zo vaak tegenkomt op sociale media.

Het is in sommige gevallen zo dat politici zich eraan storen wanneer er felle kritiek op hen wordt geuit op FB of andere sociale platformen. Ik heb vaker van gedachten hierover gewisseld met een ruim aantal politieke mensen. Ik ken een paar die zich mateloos ergeren en zich niet kunnen voorstellen waarom er dergelijke idiote reacties worden geplaatst.

Mijn antwoord is altijd dat men zich niet hoeft te ergeren aan het merendeel van de opmerkingen die worden geplaatst op sociale media.

Het is een simpel feit dat de meesten totaal geen benul hebben waarover bepaalde politieke kwesties in detail gaan en dus op basis van zeer summiere informatie en kennis alleen maar klinkklare onzin intypen. Het gaat vaak dus niet om opbouwende of gefundeerde kritiek!

Resumerend: haast 95 procent van de opmerkingen op FB kan men met een korreltje zout nemen. Het zijn meestal oerdomme teksten die helemaal nergens op slaan. En het gaat helaas niet alleen maar over politieke aangelegenheden, ook andere brandende kwesties.

Een heleboel personen op sociale media denken dat ze de wijsheid in pacht hebben. Ze hebben verstand van alles, denken ze. Veel van hen kunnen niet eens lezen, laat staan de inhoud van een Nederlandse tekst goed begrijpen. Soms kun je op basis van hun dramatische taalfouten en schrijfstijl al concluderen hoe het gesteld is met het kennis- en opleidingsniveau van diegenen die onzinteksten hebben “gekrabbeld”.

BEKIJK OOK  OKB houdt kennismakingsbijeenkomst met Korps Districtscommissarissen

Het resultaat is dat je bij het ‘binnenkomen’ van een sociaal platform in een beerput van onzinnige responsen terechtkomt die helaas bij andere onwetenden zorgen voor nog meer verwarring en absurditeit. De dommeriken maken de rest van hun soortgenoten nog dommer!

Ik zou daarom het dringend advies willen geven aan onze politieke leiders, maar ook anderen die zich eraan storen, om de reacties op sociale media te negeren. Het is toch voor een groot deel een stinkende beerput vol nonsens.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar¬†[email protected]

BEKIJK OOK: Politici in Suriname hebben u alleen nodig in verkiezingstijd, daarna zijn ze u vergeten