fbpx
Politici in Suriname maken zich grote zorgen over gezondheid, angst voor “politieke coronauitbraak”

GFC NIEUWS- Verscheidene Surinaamse politici maken zich ernstige zorgen over hun gezondheid. Nadat GFC Nieuws vanmorgen vroeg publiceerde dat de hele politieke top in quarantaine moet, werd er veelvuldig met onze redactie gebeld.

“Ik maak me zeer veel zorgen over een eventuele besmettingsgolf. Ik ben dagelijks in nauw fysiek contact geweest met verschillende collegae politici die ook in contact zijn geweest met de besmette persoon. Ik wil mij laten testen”, zegt een vooraanstaand lid van de coalitie dat liever anoniem wil blijven.

Ook andere politici vrezen voor een “politieke coronauitbraak” omdat eerlijk wordt toegegeven dat zij zich niet altijd aan de regels hebben gehouden.

Frequent is via GFC  Nieuws erop gewezen dat besmettingen met het coronavirus voornamelijk door de lucht plaatsvinden in niet goed geventileerde geaircondioneerde ruimtes.

De Duitse topviroloog en regeringsadviseur Prof. Dr. Christian Drosten evenals diverse Japanse- en andere Duitse topexperts zijn van oordeel dat besmettingen vooral door de lucht plaatsvinden in binnenruimtes die niet goed geventileerd worden. De kans op besmetting in de buitenlucht is daarentegen significant kleiner.

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols (microdruppeltjes) vrij die het coronavirus kunnen bevatten, verder kunnen “vliegen” en urenlang in de lucht blijven zweven.

Bij het binnengaan van zo’n ruimte kan je op die manier het coronavirus inademen en besmet raken, ook al houd je 2 meter afstand van anderen. Het virus hangt als het ware in de gerecirculeerde lucht.

Het advies is om alleen winkels, zaken of kantoren binnen te gaan die de airco’s uitgeschakeld hebben en ramen en deuren open hebben staan. Door voldoende te ventileren- de airco moet dus uit en de ramen en deuren open- zijn de microdruppels snel opgelost en vormen geen groot gevaar meer, stellen de toponderzoekers.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.