fbpx
Poli Gonini Krikimofo weer open

GFC NIEUWS- Twee personeelsleden van de Medische Zending (MZ) die in thuisquarantaine waren, zijn kerngezond en gaan weer aan het werk.

De poli is gereinigd en vanaf 30 april weer opengesteld. Deze update gaf Herman Jintie, algemeen Directeur Medische Zending, tijdens de Covid-19 persconferentie.

Aan de Franse kant, tegenover het dorp Gonini Krikimofo, zijn positieve gevallen geïdentificeerd. Daarom werd de dorpspoli van de Medische Zending door een epidemiologisch team bezocht. De bewoners zijn gescreend en de poli-medewerkers in quarantaine geplaatst.

Uit voorzorg waren de bewoners van het dorp Tjaboe Tabiki ook in quarantaine. Het MZ controleerde ze samen met het leger twee keer per dag. Vandaag heeft de tweede screening plaatsgevonden van de 43 dorpelingen en niemand is positief getest.

De Medische Zending werkt heel nauw samen met de Franse autoriteiten. Vooralsnog zijn er aan de Surinaamse zijde van de grens geen besmettingen.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…