fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Poging brandstichting school te Flora

Afgelopen woensdag was er een poging tot brandstichting in een school in het ressort Flora. Het is nog niet duidelijk wie de dader is. de politie heeft nog geen aanhoudingen verricht.

De politie trof bij aankomst op de school de bewaker, Milton R. aan. Volgens zijn verklaring heeft hij bij de aanvang van zijn nachtdienst de collega die hij moest aflossen niet ter plekke aangetroffen. Tijdens zijn eerste controleronde heeft hij niets vreemds opgemerkt.

Toen hij echter om 06.42 uur zijn laatste controleronde maakte, ontdekte hij dat iemand heeft geprobeerd om brand te stichten in de computerruimte van de school. De deur van de ruimte vertoont schroeischade. In de directe omgeving werd verbrand plastiek aangetroffen die vermoedelijk vermengd was met smeerolie. Een deel van dit materiaal werd ook in het lokaal aangetroffen.

OOK INTERESSANT
Standpunt PRO over collectieve rechten inheemse en tribale volken en cyanide-kwestie

Volgens een getuige die in de directe omgeving van de school woont, nam hij omstreeks 21.00 uur in de avond van 19 juni een brandgeur waar. Hij vermoedde dat de geur vanuit zijn woning kwam. Na onderzoek in zijn woning bleek dat niet het geval te zijn.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Paramaribo.(GFC)