Poetry&Beyond deelt verhalen van en over vaders

“Zonder vaders geen moeders & zonder moeders geen vaders”, luidt de slogan van het thema “Vaders” dat is gekozen voor de zevende editie van Poetry&Beyond. Op zaterdag 6 januari zal er via spoken word, muziek, theater, beeldende kunst en meer de verhalen over en van de vaders gedeeld en verdeeld worden op de pooldeck van Courtyard Marriott.

Platform Support Suriname (PlatformSS) organiseert Poetry&Beyond met onder andere talent uit haar eigen kweekvijver genaamd KokoLampu (voordracht & dichterscollectief) en andere talentvolle lokale en internationale artiesten/kunstenaars.

Dit keer nemen wij een kijkje in de wereld van de ervaringen van en over de vaders. Bent u benieuwd naar het palette dat beschildert zal worden door de performers over onze vaders? Hoe zou het komen dat onze vaders en wij als vaders handelen zoals wij dat doen? Wat hebben wij erover te zeggen en hoe ervaren wij dit? De antwoorden en waarheden zijn te horen, zien en te voelen tijdens deze zevende editie van Poetry&Beyond, deelt de organisatie mee.

Tijdens een Poetry&Beyond avond zijn de conversaties tussen het woord, de gedachtes en de uiteindelijke voordracht hiervan de rode draad. Het woord bindt de diverse disciplines aan elkaar. Als het nou om beeldende kunst, dichten, muziek of het uiten van een mening gaat.

Poetry&Beyond streeft ernaar om performance art in Suriname verder te ontwikkelen, dit talent te profileren en anderen te inspireren om hun talent te waarderen en in te zetten. Via workshop essies van Zulile Blinker (CEO & Coach PlatfromSS) en gastdocenten wordt er gewerkt aan talentontwikkeling via het beantwoorden van de vraag Wie Ben Ik?

Tijdens dit event maken de trainees gebruik van dit platform om hun talent te profileren, zich zichtbaar te maken en daarmee hun verhalen te ventileren.

Naast de KokoLampu Poets zijn er in de line-up: Peter Double-U (public speaking), Gerrit Barron (poetry), Hilkia Lobman (theater), A Milli (muziek), Alec Petrus (muziek), Skwala (culturele zanggroep), James Francis (spokenword/muziek), Simone Oerajoekawa (spoken word), D_Answer (band) en Giovanni Jona (live painting).(GFC)

Overige berichten