Poetin ontvangt diaspora met open armen en grond

Wie Russische voorouders heeft die ook op Russisch grondgebied zijn geboren, maakt bij emigratie naar Rusland kans op een gratis stuk grond. Althans, als het voorstel van de Russische president Vladimir Poetin wordt aangenomen.

“Landgenoten die in het buitenland wonen”, zoals de Russische diaspora wordt genoemd, die terug willen naar Moedertje Rusland zijn er meer dan welkom.

Zij komen onder een nieuwe wet in aanmerking voor een hectare land. Daar hoeven zij niets voor te betalen, maar zij moeten er wel iets op doen: bouwen of verbouwen.

De grond wordt pas na vijf jaren volledig eigendom en alleen als de houder zich heeft laten naturaliseren. Dat laatste is mogelijk via een simpele procedure.

In die periode mag er een woning op worden neergezet, er mogen gewassen op worden verbouwd of andere activiteiten (zoals toerisme) op plaatsvinden.

Poetin wil dat de centrale en regionale overheden financieel bijspringen als de nieuwelingen willen werken met de grond. Hij stelt ook voor om grotere stukken land te geven aan mensen die de stukken van één hectare met succes hebben bewerkt.

Overige berichten