fbpx

Plotselinge kaalheid bij vrouwen in Nederland en Suriname neemt opvallend toe

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Er is mogelijk sprake van een toename van het aantal donkergekleurde vrouwen in Nederland en Suriname dat plotseling kleine kale plekjes op hun hoofdhuid constateert.

Het gaat veelal om pleksgewijze kaalheid, in de meeste gevallen met een ovale of ronde vorm.

Dat laat het Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) aan GFC Lifestyle weten. Het KIVC zegt de laatste weken van meerdere ongeruste dertigers en veertigers uit beide landen bericht te hebben ontvangen dat hun haar in plukjes uitvalt.

Intussen zijn de probleemgevallen door het VrouwenCollectief doorverwezen naar de Europese topexpert op het vlak van verjonging en gezondheid Jonathan Clarke.

Jonathan Clarke die wordt geclassificeerd als één van ‘s werelds beste experts, heeft de dames via een online methode geadviseerd wat ze het best kunnen doen om hun cosmetisch probleem op te lossen.

Hij legt vanuit Den Haag aan GFC uit dat een groot deel waarschijnlijk getroffen is door alopecia areata. Deze aandoening ontstaat wanneer het eigen immuunsysteem de haarzakjes aanvalt en haaruitval veroorzaakt.

De topdeskundige wijst erop dat enkele studies hebben gesuggereerd dat vooral zwarte vrouwen vaker hiermee te maken krijgen.

Jonathan Clarke heeft al bij diverse van de getroffen dames kunnen vaststellen dat zij een tekort hebben aan vitamine D.

jonathan clarke

De Europese topexpert Jonathan Clarke adviseert vrouwen met alopecia areata om hun vitamine D – niveau te controleren en eventueel te verhogen door voldoende in de zon te gaan.

“Gerandomiseerde studies hebben een sterke link gevonden met veel verschillende soorten auto-immuunziekten, waaronder alopecia areata en een D- tekort. Veel personen met alopecia areata blijken een laag vitamine D- gehalte te hebben”, aldus de researcher die ook de belangrijkste adviseur is van Constantin.

OOK INTERESSANT
Luiheid en onwetendheid belangrijkste oorzaken achteruitgang Suriname

Hij benadrukt dat genetische factoren evenals afwijkingen in de schildklier ook  risicofactoren zijn voor het ontwikkelen van alopecia areata, een aandoening die naar zijn zeggen vaak zeer moeilijk te behandelen is.

GFC Lifestyle verneemt verder van de topexpert dat het dagelijks ongeveer 15 minuten met zo min mogelijk kleding in de zon gaan al een flinke bijdrage levert om het vitamine D – niveau omhoog te brengen.

Vooral donkere mensen hebben vaker een tekort aan deze zeer belangrijke vitamine, eigenlijk een hormoon. Zij hebben veel meer moeite om deze vitamine aan te maken.

“Door in de zon te gaan verhoog je niet alleen je D, maar krijg je bovendien een betere aanmaak en afgifte in de avonduren van het hormoon melatonine. Dit is de meest krachtige anti- oxidant, nog sterker dan glutathione”, aldus Jonathan Clarke.

Personen die van hun arts niet in de zon mogen of op een locatie wonen met weinig zonlicht kunnen nadat middels bloedonderzoek is vastgesteld dat ze een deficiëntie hebben, een supplement slikken.

Hij voegt eraan toe dat de dames hun kale plekken dagelijks kunnen insmeren met Minoxidil lotion en dat kunnen combineren met inname van 1 theelepel GRANNUR en het consumeren van zinkrijke en vitaminerijke voeding.

Ook het reduceren van stressfactoren wordt aangeraden.

Foto ter illustratie.