“PLO moet bushouders niet misleiden”

De voorzitter van de Surinaamse Bushouders Organisatie (SBO), Suraj Sahadew-Lall, vindt de ordening van de particuliere lijnbusdiensten die is aangekondigd door het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) een goeie zaak. Het is geel goed dat er om transparantie wordt gevraagd. Het Actiecomité vraagt volgens hem al twee jaar om transparantie over de uitbetaling van brandstofcompensatie an bushouders. Nu blijkt dat SRD 1.4 miljoen niet verantwoord kan worden door de Particuliere Lijnbus Organisatie (PLO).

Het ministerie heeft gevraagd om opheldering. Het ligt volgens Sahadew-Lall in handen van de PLO hoe snel zij kunnen verantwoorden. “Laat ze toegeven als de gelden zijn verduisterd of niet. Het ministerie zal dan overgaan tot uitbetaling als blijkt dat de gelden zijn gebruikt voor uitbetaling van bushouders”.

Dat de PLO nu met een staking dreigt, is slechts om zand in de ogen van de bushouders te strooien. Sahadew-Lall wijst erop dat de PLO in het begin fel gekant was tegen de ordening, omdat zij wist wat ontdekt zou worden door het ministerie.
SBO verzoekt het ministerie daarom om in het vervolg de uitbetaling niet meer via PLO te laten geschieden. De bushouders moeten rechtstreeks door het ministerie worden uitbetaald, zoals dat gebeurt bij de uitbetaling van leden van de Organisatie voor Bus- en Boothouders in Suriname.(GFC)