PLO-leden geven bestuur ultimatum

Bushouders aangesloten bij de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) hebben het bestuur drie werkdagen de tijd gegeven om te onderhandelen met het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) over de uitbetaling van de subsidiegelden en eventueel verhoging van de tarieven.

De leden hebben willen op donderdag 10 januari een opnieuw een algemene leden vergadering (ALV). Het bestuur moet dan duidelijkheid geven over de onderhandelingen met het ministerie.

Het ministerie heeft de afgelopen week een deel van de subsidiegelden, een bedrag van SRD 4 miljoen, overgemaakt. Met dit bedrag kunnen slechts 20 trajecten worden uitbetaald. In totaal zijn er 40 trajecten. De bushouders eisen dat de volledige achterstand wordt ingelopen. Een andere eis is dat bushouders gevrijwaard worden van wegenbelasting.

Indien de bushouders geen bevredigend antwoord krijgen, zullen zij het busvervoer lamleggen. Zij dreigen ook het bestuur van de organisatie te boycotten, indien zij de belangen van bushouders niet instaat is te behartigen.(GFC)

Overige berichten