fbpx

Playboy vermoordt zijn vader nadat zijn toelage werd verlaagd

GFC NIEUWS- Nadat hij opgroeide in een wereld van extreme rijkdom en voorrecht, was Thomas Gilbert niet bereid om minder te accepteren.

Zijn familie was rijk en heel bekend in New York, VS.

Zijn vader, Thomas Sr (70), was een bekende bankier bij Wall Street. Thomas ‘bezocht de beste scholen in Manhattan en ging economie studeren aan de Princeton University, waar zijn vader ook heeft gestudeerd.

Maar terwijl Thomas Sr miljoenen dollars verdiende na het opzetten van een eigen investeringsbedrijf, studeerde Thomas af zonder enige ambitie – behalve het verlangen om zijn hoge levensstandaard te behouden.

Zijn ouders hoopten dat Thomas in de voetsporen van zijn vader zou stappen en ook een topbankier worden. Echter was Thomas werkloos en moesten ze zijn levensstijl blijven financieren.

In 2015 leefde Thomas (30) in een appartement in Manhattan en betaalden zijn ouders maandelijks US$2,400 aan huur voor hem. Daarnaast ontving hij wekelijks een toelage van US$ 1.000.

Hij verdeelde zijn tijd tussen de flat en de familiewoning in de Hamptons – de beroemde vakantiebestemming bij de oostkust – waar hij surfte en feestjes bezocht.

Thomas vroeg altijd om geld, omdat hij dacht dat de rijkdom van zijn vader een bodemloze put was.

Op een gegeven moment besloten de ouders zijn toelage te verminderen naar US$ 400 per week en stimuleerden hem om naar een baan te zoeken om zichzelf te ondersteunen. Echter veranderde Thomas niet en werd de toelage gedropt naar US$ 300 per week.

Op 4 januari 2015 bezocht Thomas zonder vooraf te melden de woning van zijn ouders. Hij zei bij aankomst dat hij over het opstarten van een bedrijf met zijn vader wilde praten. Zijn moeder was verheugd en dacht dat de strategie om zijn toelage te verminderen eindelijk had gewerkt.

BEKIJK OOK
Kinderombudsinstituut zoekt draagvlak voor wet Kinderombudspersoon Suriname

Thomas vroeg zijn moeder om een sandwich en een fles cola te halen – een drank welke hij wist dat ze niet in huis hebben.

Terwijl ze wegreed, hoopte ze dat vader en zoon zaken goed zouden uitpraten.

Toen Shelley niet lang daarna terugkeerde, was Thomas nergens te bespeuren en ze kreeg een vreselijk voorgevoel.

Ze vond haar echtgenoot badend in zijn bloed naast hun bed.

Ze rende naar hem toe, omdat ze dacht dat hij waarschijnlijk was gevallen en zichzelf had bezeerd. Maar toen ze dichterbij kwam, zag ze de schotwond in zijn hoofd, zijn hersenen waren te zien. Shelley gilde het uit.

Terwijl ze weg was, had haar zoon zijn vader doodgeschoten. Hij plaatste vervolgens het wapen in de hand van zijn vader alsof het zelfmoord was.

Shelley belde 911 en zei dat haar echtgenoot was doodgeschoten. Toen aan haar werd gevraagd wie het heeft gedaan, zei ze ‘mijn zoon. Hij is gek, maar ik wist niet dat hij zo gek was…Hij heeft hem in zijn hoofd geschoten’.

De politie arresteerde Thomas die onschuldig pleitte op grond van krankzinnigheid.

Tijdens een vijf weken durende rechtszaak die afgelopen oktober eindigde, beweerde zijn advocaat dat Thomas, nu 34, schizofreen is en dat hij de moord pleegde tijdens een psychotische episode.

Zijn moeder bevestigde dat hij mentaal ziek was. “Tommy was zieker dan wij ons realiseerden,” zei ze.

De rechter verwierp de krankzinnigheidsclaim en vond hem schuldig aan tweedegraads moord.

Hij werd tot levenslang veroordeeld met een minimum van 30 jaar gevangenisstraf.