fbpx
Plantenkassen voor kinderhuizen

GFC NIEUWS- In het kader van “The Japan Caribbean Climate Change Partnership project” JCCCP, mochten landen in het Caraïbisch gebied een projectvoorstel indienen bij Japan.

De projectvoorstellen die ingediend werden, zijn in het kader van klimaatsveranderingen en moeten ertoe leiden dat men de gevolgen van de klimaatsveranderingen aan kan. Ter financiering van de projectvoorstellen heeft Japan een Grant beschikbaar gesteld.

Ons land maakt ook deel uit van het Caraibisch gebied en zodoende kon Suriname dus ook een project voorstel indienen. Door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij is Abdul Kasijo, voor dit project aangesteld als projectcoördinator.

Door het ministerie is besloten om enkele kindertehuizen zelfvoorzienend te maken middels het opzetten van plantenkassen om zodoende de gevolgen van klimaatsveranderingen aan te kunnen. Het planten in kassen heeft als voordeel dat het klimaat weinig of geen invloed heeft op de aanplant.

Er is gekozen voor kinderhuizen, daar zij jongeren opvangen en de financiële middelen niet altijd toereikend zijn. Ook worden de jongeren geïnteresseerd voor de landbouw hetgeen kan bijdragen in de zelfvoorziening van groenten en continuïteit van de landbouw. Bij een eventuele meeropbrengst van de plantenkas kan deze bijdragen aan de kasversterking van het tehuis.

Er zijn plantenkassen opgezet voor het kinderhuis Odo Neti, Sukh Dhaam, Eben Haëzer, Maria Hoeve, Stichting Open Poort ” Olga Clarck”. Alle opgezette plantenkassen zijn al operationeel en de landbouwvoorlichters van het ministerie zorgen op regelmatige basis voor de nodige begeleiding.

Het beleid van het ministerie van LVV is erop gericht om te werken aan de continuïteit en duurzame ontwikkeling van de agrarische sector.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.