fbpx

Plannen voor Medisch Centrum Poki Gron in voorbereiding

Met het oog op de plannen om een medisch centrum op te zetten in Poki Gron in het district Sipaliwini, bracht een delegatie onder leiding van Mariska van Heijdoorn een bezoek aan ons land. De missie, bestaande uit onder andere de projectmanager Hans Breevink, architect Marc Holvoet en landmeter Vincent Bloem, arriveerde op woensdag 12 september 2018.

Op donderdag 13 september legde de delegatie, in aanwezigheid van de minister van Volksgezondheid, Entoine Elias, een oriëntatie bezoek af aan het gebied. De minister informeerde tijdens zijn korte toespraak de aanwezigen, onder wie de waarnemend districtscommissaris (dc) Yvonne Pinas en David Jeroe, kapitein van Poki Gron, over de plannen met betrekking tot het op te zetten van een medisch centrum.

BEKIJK OOK
Walter Oostelbos vervangt van de Zwan als Nederlandse ambassadeur in Suriname

Mariska van Heijdoorn vertelde in het kort hoe het plan is ontstaan om over te gaan tot de bouw van het Medisch Centrum. Centraal staat dat de westerse geneeskunde in het nieuw medisch centrum gecombineerd zal worden met de traditionele geneeswijzen van de bewoners aldaar.

Na de een korte vragenronde begaf de delegatie, onder leiding van dc Pinas, zich naar de plek waar het centrum opgezet zal worden, welke zich in de dichte nabijheid bevindt van het districtscommissariaat.