fbpx

Plannen voor droevige drol-emoji op de tocht

Er komt mogelijk toch geen emoji van een ‘droevige drol’ naar smartphones en andere elektronica. Het Unicode Consortium, dat bepaalt welke emoticons standaard worden ondersteund, heeft de ‘droevige hoop poep’ uit een voorstel voor een nieuwe set emoji teruggetrokken, meldt NU.nl.

In de momenteel ondersteunde collectie emoji zit al een drol-figuur, dat door veel smartphonemakers met een lachend gezichtje wordt getoond.

Afgelopen zomer werd de droevige drol opgenomen in een lijst met mogelijke toevoegingen aan de Unicode-standaard. Buzzfeed meldde vorige maand echter dat hevige discussies waren ontstaan over het verdrietige uitwerpsel.

Typograaf Michael Everson noemde het bijvoorbeeld “beschamend” dat leden van Unicode-consortium voor het voorstel stemden. “Als een gewone gebruiker wil ik dit soort shit niet op mijn telefoon”, schreef hij in een reactie.

Behalve over emoji gaat het Unicode Consortium ook over het standaardiseren van letters, leestekens en andere symbolen in alle talen die de wereld rijk is.

Foto: Unicode Consortium