fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Plaatselijke gemeenschap geïnformeerd over boringen voor kust Nickerie, Coronie en Saramacca

GFC NIEUWS- The Institute for Green Economy in Suriname (IGES) hield vandaag een presentatie in Nickerie en Coronie gehouden over het 3-Dimensionaal seismisch onderzoek van TOTAL.
TOTAL is een Frans bedrijf dat in 130 landen opereert in producten zoals aardolie en aardgas. Dit bedrijf zal samen met Apache International voor de kust van Suriname in blok 58 opereren. Ze gaan boringen verrichten voor de kust van Nickerie, Coronie en Saramacca.
In 2021 zullen de eerste boringen plaatsvinden en deze operatie zal 5 jaren lang duren. De gemeenschap zal altijd op de hoogte gehouden worden van de activiteiten die zullen plaats vinden gedurende deze periode.
In de presentatie werden belangrijke informaties naar voren gebracht zoals, de doelstelling van het TOTAL Project, de boorlocaties en over olierampen die zich kunnen voordoen tijdens de boringen. Er zal ook werkgelegenheid gecreëerd worden voor de Coronianen.
Dennis Rusland, directeur van het Instituut, die de presentatie verzorgde, zei dat er zowel een Social Baseline Study, alsook een Social Impact Study uitgevoerd zullen worden.
Om bekendheid te geven aan die activiteiten was het volgens Rusland nodig om verschillende stakeholders te informeren.

OOK INTERESSANT
Nog geen meldingen bij MZ van ziekte als gevolg van cyanide