fbpx
Plaatselijke gemeenschap geïnformeerd over boringen voor kust Nickerie, Coronie en Saramacca

GFC NIEUWS- The Institute for Green Economy in Suriname (IGES) hield vandaag een presentatie in Nickerie en Coronie gehouden over het 3-Dimensionaal seismisch onderzoek van TOTAL.

TOTAL is een Frans bedrijf dat in 130 landen opereert in producten zoals aardolie en aardgas. Dit bedrijf zal samen met Apache International voor de kust van Suriname in blok 58 opereren. Ze gaan boringen verrichten voor de kust van Nickerie, Coronie en Saramacca.

In 2021 zullen de eerste boringen plaatsvinden en deze operatie zal 5 jaren lang duren. De gemeenschap zal altijd op de hoogte gehouden worden van de activiteiten die zullen plaats vinden gedurende deze periode.

In de presentatie werden belangrijke informaties naar voren gebracht zoals, de doelstelling van het TOTAL Project, de boorlocaties en over olierampen die zich kunnen voordoen tijdens de boringen. Er zal ook werkgelegenheid gecreëerd worden voor de Coronianen.

Dennis Rusland, directeur van het Instituut, die de presentatie verzorgde, zei dat er zowel een Social Baseline Study, alsook een Social Impact Study uitgevoerd zullen worden.

Om bekendheid te geven aan die activiteiten was het volgens Rusland nodig om verschillende stakeholders te informeren.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.