PL zet satrya’s in voor positieve verandering in Suriname

Leden en sympathisanten van de Pertjajah Luhur hebben zich afgelopen zaterdag gebundeld in een strijdersgroep die bekend staat als satrya’s.

Zij kregen van PL-voorzitter Paul Somohardjo als opdracht mee om anderen te motiveren te kiezen voor verandering van beleid.

De satrya’s dienen mede-Surinamers voor te houden dat als zij weer op de regeringspartijen moeten stemmen, indien zij geen verandering van de situatie in het land willen. Volgens Somohardjo is de winst in feit al binnen, maar is de strijd nog niet afgelopen.

De regeringspartijen zullen er alles aan doen om aan de macht te blijven. Niet alleen om dicht bij de honingpot te zitten, maar ook omdat men bang is dat een heleboel van hen in de gevangenis zullen belanden vanwege corruptie.

“Niemand wil in de gevangenis gaan”, stelde Somohardjo. Hij bracht in herinnering dat toen de PL in 2000 mederegeringsverantwoordelijkheid droeg, ex-minister Errol Alibux de gevangenis in moest vanwege corruptieve praktijken. “Dus den mang sabi dat ef’ PL nanga deng progressieven kong, deng faya. Ze gaan alles doen om te blijven. Niet omdat deng lobi Sranang, maar om te blijven, om eigen belang”, zei Somohardjo tegenover de aanwezigen.

Hij benadrukte dat de huidige regeringsmensen niet gaan voor een beter Suriname, maar de huidige situatie willen handhaven. “Maar wij willen verandering brengen, dan moeten wij strijden. Voor alles moet gestreden worden, niets wordt op een zilveren dienblad aangeboden. Alleen schelden op de regering gaat niet helpen. Dat kan alleen door stemmen. Dat kan alleen door het volk. Zonder het volk, you have no way”, aldus Somohardjo.

De PL-voorzitter drukte de satrya’s op het hart nauw met elkaar samen te werken. Zij moeten geen krabbenmentaliteit hebben. Dit is vervat als de gotong-royong-gedachte, de basis van de ideologie van de PL.

Belangstellenden mogen zich de komende tijd bij de partijleiding registreren als satrya. Zij mogen bij de registratie gelijk aangeven welke positie of functie zij ambiëren.

Van hen wordt echter verwacht dat zij bijzonder gemotiveerd zijn om de broodnodige verandering in het land te helpen bewerkstelligen.

Overige berichten