PL wil zetels behouden voor het volk

GFC NIEUWS- “Wij zijn dienaren van het volk. Onze aspirant DNA-kandidaten zullen dat ook moeten bewijzen. Onze kandidaten zullen ook een kaalplukcontract tekenen. Wie niet wil tekenen, wordt geen kandidaat. De zetel van het volk moet blijven bij het volk. Als je weg wil, dan mag je gaan, ga maar ga niet weg met zetel van het volk.”
Woorden van PL-voorzitter Paul Somohardjo zaterdagavond bij de opening van een eenheids- tevens distributiecentrum van de partij aan de Javaweg te Lelydorp.
De PL-voorman hield het goed opgekomen publiek voor dat ons land nu met miljoenen schulden zit en een ‘failed state’ is, zoals blijkt uit de rating die aan Suriname is toegekend door het internationale ratingbureau Fitch.
“De regering heeft ons tot een junkstaat gemaakt. Geen enkele bank wil ons nog geld lenen. We zijn niet in staat onze schulden terug te betalen”, zei Somohardjo.
Hij vroeg zich af hoe het mogelijk is dat ruim USD 100 miljoen aan kasreserve is verdwenen, geld dat bij de Centrale Bank van Suriname in beheer is gegeven door de particuliere banken. Het gaat om spaargelden van burgers. “Hoe kan geld van de CBvS verdwijnen? Je geld is nergens veilig.”
Het gezegde ‘Wie met pek omgaat wordt ermee besmet’ gaat in dit geval helemaal op, stelde Somohardjo. Hij verwees hiermee naar het feit dat Adhin ervoor heeft gekozen zitting te nemen in een regering van NDP-signatuur die bekend staat om haar wanbeleid.
“Je kunt alles verliezen, maar behoud je eer en waardigheid. Wij gaan voor rechtvaardigheid, wij strijden voor gelijke rechten en inspraak voor onze kinderen en kindskinderen. Ik hoef geen baas te worden, maar wil ook geen knecht zijn”, zei Somohardjo.
Volgens PL-ondervoorzitter Nasier Eskak, die ook adspirant DNA-kandidaat is in Wanica,
zal de partij op 25 mei 2020 afrekenen met kiezersbedrog. Beloftes die deze regering heeft gedaan voor goed onderwijs en een versnelde welvaart zijn niet nagekomen. Beloften voor een goede baan en voldoende eten op tafel ook niet. Integendeel zijn vele burgers vandaag de dag niet in staat om te sparen, laat staan om een eigen huis te bouwen.
Eskak stelde dat de president in feite de vader des vaderlands is en als een goede vader al deze problemen zou moeten aanpakken. Degenen die het geld van het volk verkwisten zou hij ook moeten aanpakken. In de praktijk gebeurt dat echter niet. “In 2019 zei de NDP: ‘Yes, we can do the job.’ Den man du a wroko? Nee!” aldus Eskak.