fbpx

PL wil breed gedragen nationaal volksprogramma

GFC NIEUWS- De Pertjajah Luhur (PL) zal een volksprogramma presenteren dat een breed draagvlak moet hebben.

Dit heeft PL-voorzitter Paul Somohardjo dinsdagavond meegedeeld tijdens de installatie van kern Tamansari in Commewijne, ruim een kilometer voorbij Richelieu.

Het is de elfde kern die de partij in het ressort Meerzorg heeft weten op te richten binnen een tijdsbestek van negen maanden. V

olgens de politicus is het allerbelangrijkste dat het land vooruit moet komen. Een nationaal programma, opgesteld in samenwerking met (toekomstige) partners, zal zulks moeten realiseren.

“Wij zijn niet etnisch. Wij willen een nationaal programma hebben. Wij willen hebben dat het land vooruit komt. Wij willen hebben dat Suriname verandert. Wat we willen hebben, is inspraak”, zei Somohardjo tijdens de kerninstallatie, die grote belangstelling genoot van de buurtbewoners.

De PL-voorman is op basis van de veldwerkzaamheden ervan overtuigd dat de partij tenminste twee zetels zal halen in Commewijne.

PL-parlementariër Ingrid Karta-Bink zei dat velen teleurgesteld zijn in de huidige regering.
Die heeft haar beloften niet waargemaakt. Zij wees er op dat ruim 135.000 kiesgerechtigden in 2015 op de NDP hadden gestemd, maar vandaag de dag wordt dat door velen ontkend. “Hoe heeft de NDP dan 26 zetels kunnen halen?” vroeg zij het publiek.

BEKIJK OOK
PAHO-directeur roept op tot hernieuwde aandacht voor immunisatie

Karta-Bink hield de aanwezigen voor in de begroting van 2019 een bedrag van 23 miljoen srd is opgenomen, speciaal voor hulp aan hulpbehoeftigen. “Dat wan taki 23 miljoen Lanti pot apart fu mek pakketten gi sma sa no kon uit nanga ding salaris. Da san ede yu musu pai 100 srd? Pe a moni de?” vroeg de volksvertegenwoordigster.

Op verzoek van kern Tamansari heeft de partij in verband met het nieuwe schooljaar schoolspullen meegenomen voor kinderen van de mulo- en de basisscholen in dat gebied. “We hebben hier gebracht wat we kunnen brengen. De spullen zijn niet gekocht met drugsgelden. Het is niet haram, het zijn onze eigen gelden. Het is niet veel, maar het gaat erom dat we ook aan de kinderen denken en we helpen graag waar we kunnen”, zei Somohardjo.

.