fbpx
Facebook Pagelike Widget

PL- wijkvergadering Palisadeweg werd massameeting

De Pertjajah Luhur is nog heer en meester in de Palisadeweg. Dit bleek vrijdagavond tijdens een drukbezochte vergadering van de partij aan de Palisadeweg.

Mensen moesten op straat staan om te luisteren naar de boodschappen van de toppers van de partij. “Palisadeweg is van PL en wij hebben geloof in de mensen van hier dat zij op 25 mei ervoor zullen zorgen dat de V7 -kandidaat op nummer twee binnenkomt”, sprak Vergillio Rebin, voorzitter Jongerenraad PL, het publiek toe.

Tijdens deze vergadering hebben haast alle sprekers de nadruk gelegd op het potentieel van Para. De agrarische sector en toerisme waren de meest besproken punten.

Para heeft de potentie om op agrarisch gebied tot bloei te komen maar deze sector wordt niet ondersteund. Hierbij werd onder andere aangehaald de cassavefabriek die bedoeld was om ondernemers een afzetmarkt te bieden. Gebleken is dat zij er juist bedrogen uit zijn gekomen.

De fabriek draait niet en cassaveverbouwers hebben geen afzet. “Wij moeten de kleine ondernemers ondersteunen maar deze regering breekt hen juist”, zei Abigail Lie A Kwie.

Mohamed Noersalim, V7 -kandidaat nummer 14 in Paramaribo, gaf aan dat in zijn ogen hij een Para ziet waarbij er verwerkingsbedrijven in het district staan. Productie zowel verwerking moeten binnen het district geschieden en er moet worden geëxporteerd.

V7- kandidaat nummer twee in Para, Dorien Djojosemito, legde met name de nadruk op het versterken van de Surinaamse vrouw. Vrouwen kunnen volgens haar zoveel meer dan alleen de huishoud en afhankelijk zijn van de man. “Daarom zal ik mij onder andere sterk maken voor de emancipatie van de vrouw.”

Voor de jongeren moet er binnen het district meer accommodatie op het gebied van sport en recreatie geschapen worden. De jeugd van Para verdient volgens de jonge politica ook beter onderwijs. Voorafgaand haalde Noersalim ook aan dat het beter kan op het gebied van onderwijs.

“Wij zien geen Para waar studenten vroeg zullen moeten opstaan, een trein moeten pakken om vervolgonderwijs in de stad te genieten. Wij zien een Para waar vervolgonderwijs en een universiteit vlak hier in het district mogelijk zijn.”

Partijvoorzitter Paul Somohardjo gaf in zijn toespraak aan er geloof in te hebben dat de V7 – kandidaten in het district binnenkomen. Hij gaf als stemadvies mee dat de PL’ers stemmen op PL, de NPS’ ers op NPS en de achterban van SPA op haar eigen kandidaat. De achterban van de overige V7- partijen is vrij om te stemmen op een van de drie kandidaten naar keus.

”Wij komen om u een perspectief te bieden. Wij zullen u standvastigheid en zelfredzaamheid bieden”, aldus Somohardjo.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.