PL-voorzitter: “eenheid onder Javaanse Surinamers moet terug”

GFC NIEUWSREDACTIE- Versplintering binnen de Javaanse gemeenschap in Suriname heeft ervoor gezorgd dat die groep bij de verkiezingen van mei 2020 minder zetels heeft behaald.

In elk district is zetelverlies geleden, op Commewijne na. De les die de Pertjajah Luhur hieruit leert is om de eenheid onder de Javaanse Surinamers nu al, weer bij elkaar te smeden.

In dit kader is de partij reeds geruime tijd bezig met de herstructurering van de interne organisatie. PL-voorzitter Paul Somohardjo heeft het afgelopen weekeind in Nieuw-Nickerie en Wageningen ressortsbestuurleden geïnstalleerd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 5 dingen die je nooit aan je man of vriend moet vertellen als je wilt dat de relatie goed gaat

Primair doel is om de partij intern te versterken en ook het voortbestaan ervan te garanderen.

Jusuf Dipowirono is de trekker van het ressort Nieuw-Nickerie, terwijl Jennifer Sajat dat is voor het ressort Wageningen.

“De partij kan alleen groeien,” volgens Somohardjo, “als alle Javanen samenbundelen en in eensgezindheid optrekken voor de wederopbouw van de partij.” Hiermee hoopt de ‘partij die nooit slaapt’ bij de verkiezingen van 2025, op zetelwinst.

De installatie van de districts- en ressortsbestuursleden is een aanloop naar herstructurering, herstel, verjonging en voortbestaan van de PL.

De nieuwe bestuursleden hebben samen met de kernen, bij de bestuursverkiezingen van de partij in 2023 en tijdens de algemene, vrije en geheime verkiezingen in 2025 een immens belangrijke taak.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouwen slapen beter naast honden dan met hun partner, volgens studie

Een subdoel welke de PL-voorman aan de nieuwbakken ressortsbestuursleden meegaf is om mensen te mobiliseren, om terug te keren naar hun politiek huis.

“Ook mensen die nog geen politiek huis hebben, mogen zich bij de PL aansluiten, want iedereen wordt binnen de PL gelijkwaardig behandeld”.

Een andere opdracht die zij meekregen is om voortvarend te werken, zodat binnen twee weken tijd in deze ressorten de PL-volkswinkels geopend kunnen worden.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten