PL verwacht duizenden mensen bij manifestatie in Wanica

De Pertjajah Luhur (PL) verwacht duizenden mensen bij haar manifestatie in Wanica op 9 maart.

Alle kernen zijn opgeroepen om zich maximaal in te zetten. “Alles is op schema. De kernen zullen minimaal 100 bussen inzetten, maar naar verwachting zullen meer dan 5000 mensen de activiteiten bezoeken. We zijn geen kleine partij. In Wanica hebben we altijd minimaal één zetel gehaald en dat is goed voor meer dan 7000 stemmen”, zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo.

Somohardjo verwacht dat de mensen massaal de manifestatie zullen bezoeken. Dan zal duidelijk worden dat PL inderdaad een van de grootste partijen in Suriname is.

In Wanica heeft de NDP tijdens de verkiezingen in 2015 drie zetels gehaald, maar volgens Somohardjo is de achteruitgang van deze partij meer dan duidelijk.

De PL-voorman merkt dagelijks ook dat mensen klagen, omdat ze niet kunnen uitkomen. “Alleen een dwaas zal nog een keer op deze regering stemmen voor nog vijf jaar. Mensen die bij ons komen of terugkomen zijn van harte welkom”, stelt Somohardjo.

De partij heeft aangekondigd vervoer te zullen inzetten voor de mensen in Wanica die de manifestatie willen bezoeken. Hij denkt onder meer aan leden en sympathisanten van Kwarasan, Domburg, Kwatta en Leidingen.

Somohardjo zegt dat degenen die buiten Wanica wonen ook van harte welkom zijn, maar zij zullen zelf voor vervoer moeten zorgen. “Dit is een namelijk een aangelegenheid van Wanica. Na deze manifestatie zullen we richting Nickerie gaan met Pasen. Daarna is Marowijne aan de beurt. U ziet ‘t. Wij boeken progressie. En we gaan alle districten aandoen”, verzekert Somohardjo.

De PL heeft zich voorgenomen om vrouwen extra te verwennen in verband met Dag van de Vrouw, die jaarlijks op 8 maart wordt herdacht. Er zal tijdens de manifestatie namelijk ook een braderie zijn, waar bezoekers goede producten tegen groothandelsprijzen kunnen aanschaffen.

Somohardjo heeft gesteld met enkele groothandelszaken te willen nagaan welke spullen in aanmerking komen om tegen een korting van minstens 40% aan de vrouwen te kunnen worden verkocht. “Vrouwen, spaar uw geld, kom op 9 maart naar Lelydorp, waarbij wij tegen groothandelsprijzen en met extra kortingen goede spullen zullen verkopen in verband met Dag van de Vrouw” luidt de oproep van de PL-voorzitter.

Overige berichten