fbpx
“PL verstrekte 33.000 grondbeschikkingen tijdens beheer RGB”

GFC NIEUWS- “De Pertjajah Luhur heeft tijdens het beheer over het ministerie van RGB ruim 33.000 grondbeschikkingen verstrekt aan het volk.”

“Grondzaken blijken vandaag de dag echter weer een groot probleem te zijn,” zei partijtopper Martha Djojoseparto tijdens een maandagavond gehouden partijvergadering te Koewarasan.

Djojoseparto zegt dat problemen met grond, met name de overdracht van grond, een veelgehoorde klacht is. “Het is een lijdensweg. We gaan hier hard aan werken als we in de regering zitten”, liet Djojoseparto de aanwezigen weten.

Op dit moment moet ontzettend veel worden betaald wanneer bijvoorbeeld een vader zijn perceel wil overdragen aan zijn kinderen. De hoge kosten maken dat heel veel mensen dit niet kunnen betalen. P

L-secretaris Robert Soentik maakte duidelijk dat de partij ervoor gaat zorgen dat bij erfoverdracht van vader op kinderen er geen kosten aan zijn verbonden. Het gaat onder meer om landmeterkosten, overdrachtskosten en ontsluitingskosten. “Daarvoor gaat u niet betalen, want het zijn gronden die overgaan van ouders op kinderen.”

Soentik zei dat als tweede maatregel, die de PL bij regeermacht zal treffen, het waardevast maken van de pensioenen is.

“Met name de 60-plussers moeten een waardevast inkomen krijgen. Door de torenhoge schulden die deze regering heeft genomen mogen onze seniorre burgers niet pinaren. Het is schandelijk dat gepensioneerden de straat moeten opgaan om te strijden voor lotsverbetering”, zei de PL-secretaris.

Hij merkte op dat de huidige regeringspartijen zoveel mogelijk versplintering willen brengen. “Maar wij hebben de boodschap van eenheid begrepen.”

Voorzitter John Nasibdar van Nieuw Suriname illustreerde aan de hand van een voorbeeld hoe erg het gesteld is met Suriname: iemand die 80 werknemers had, heeft nu slechts 20 werknemers over omdat hij zijn andere werknemers niet meer kan betalen. Begrotingen kloppen niet meer, want cement kost vandaag zoveel en morgen veel duurder.

Volgens Nasibdar zullen AKB en pensioenen straks niet meer betaald kunnen worden. Hij riep vooral de jongeren op om te stemmen op de eenheidsbeweging onder de vlag van de PL. Als na vijf jaren blijkt dat deze eenheidsbeweging het land ook niet goed kan besturen, dan mag het volk hen ook weghalen, stelde Nasibdar.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…